Ο Δ. Μάντζος επέκρινε τη σπουδή της Κυβέρνησης να αποδώσει σε ανθρώπινο σφάλμα την αποκλειστική ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το σύστημα φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης, που εμείς αξιώνουμε να λειτουργήσει αύριο το πρωί, είναι το σύστημα που έχει συμβασιοποιηθεί από το 2014 και καλύπτει από το Παλαιοφάρσαλο ως το Πλατύ» ανέφερε ο κ. Μάντζος συμπληρώνοντας ότι «σπεύδει ο κ. Γεραπετρίτης να βγάλει πόρισμα ότι είναι ανθρώπινο σφάλμα γιατί όπως ισχυρίζεται, λειτουργεί στη Λάρισα ένα σύστημα. Ποιο λειτουργεί; Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ έχουν τελείως διαφορετική άποψη από τον Υπουργό. Επιπλέον, το όποιο σύστημα εκεί καλύπτει μόνο 5,5 χλμ. Είναι ένα τμήμα από ένα παλιό σύστημα τηλεδιοίκησης του 2000, που το “κακό ΠΑΣΟΚ” είχε φτιάξει. Αυτό δεν αρκεί για να ρίξουμε όλες τις ευθύνες στον ανθρ’ωπινο παράγοντα. Εδώ υπάρχει αβελτηρία και εγκληματική παράλειψη υλοποίησης τεχνικών έργων υποδομής».

Ο Δημήτρης Μάντζος απαντώντας στην προσπάθεια διάχυσης ευθυνών, επισκόπησε τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών και ανέδειξε το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το 2009 το ΠΑΣΟΚ βρήκε 10,9 δισεκατομμύρια ευρώ έλλειμμα στον ΟΣΕ από την προηγούμενη Κυβέρνηση Καραμανλή-ΝΔ. Όσο, λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία βρίσκονταν στη φαντασίωση του αντιμνημονίου, η τρόικα ζητούσε να κλείσει ο Οργανισμός. Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα σχέδιο εξυγίανσης και πέτυχε κερδοφορία στις εμπορευματικές μεταφορές, συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζομένους, τη μείωση των ελλειμμάτων του Οργανισμού και την εθελοντική μετάταξη υπαλλήλων, κανένας εκ των οποίων δεν ήταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτά οδήγησαν σε μια υπεραξία για το επιβατικό σκέλος της επιχείρησης, το οποίο αποτιμήθηκε μάλιστα στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Το γεγονός ότι στη συνέχεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλήθηκε αντί πινακίου φακής είναι ευθύνη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΑΣΕΠ, κατοχύρωσε τις ανεξάρτητες αρχές, θέσπισε τη Διαύγεια και προχώρησε σε απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Από την άλλη, προσπαθώ να δω στα πρακτικά του νόμου 2190/1994, του νόμου για το ΑΣΕΠ, να βρω τι είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία. “Όχι” είχε ψηφίσει και μάλιστα χαρακτήριζε το νόμο για το ΑΣΕΠ “πολιτικό κακούργημα”. Αλλού, λοιπόν, τα μαθήματα για την αξιοκρατία στο δημόσιο. Και σταματήστε τη διάχυση ευθυνών, δεν θα σας περάσει!» ανέφερε ο Δ. Μάντζος σχετικά με την πελατειακή και ρουσφετολογική αντίληψη άσκησης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Εξ άλλου, όσον αφορά στην επιστροφή του κ. Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Μάντζος σχολίασε: «Ίσως ήταν υπερβολικά να ζητούν κάποιοι από τον κ. Τσίπρα να διαγράψει τον εαυτό του! Αναρωτιέμαι, όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν είναι το κόμμα των προγραφών”, τι έχει να πει για τις προγραφές και τις απειλές σε δημοσιογράφους και δικαστές; Ο κ. Πολάκης έχει πολλάκις εργαλειοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, στο αντιμνημονιακό αφήγημα, τις επιθέσεις στους θεσμούς, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και άλλού. Από χθες ακυρώνεται και επισήμως η όποια απόπειρα μετριοπαθούς στροφής του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Αριστερά, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει προγραφές, απειλές, λόγος του μίσους και επιθέσεις σε δημοσιογράφους και δικαστές».