Ως προς τη διερευνητική εντολή, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο είχε από την αρχή αποκρυσταλλώσει τι θέλει από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Δεν καταθέτουμε τη διερευνητική εντολή όπως κάνει η ΝΔ, ούτε “καίμε” ολόκληρο εκλογικό σύστημα όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε:

«Η ΝΔ επιμένει να ομαδοποιεί την αντιπολίτευση συντηρώντας ευφάνταστα σενάρια. Πρώτα ο Πρωθυπουργός μιλώντας για “τερατογένεση” και χθες και ο Γραμματέας του κόμματος. Εμείς πιστεύουμε στις συνεργασίες, όχι όμως στις συγκυριακές, με το μοίρασμα των υπουργικών θέσεων, αλλά στις πραγματικές, που δεν είναι αποτέλεσμα εξωτερικών πιέσεων ή οικονομικών συνθηκών, αλλά προϊόν προγραμματικού διαλόγου. Το πρόγραμμά μας είναι ο οδικός χάρτης έως τις εκλογές καθώς και οι όροι για να επιβάλουμε την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «η κυβερνητική σταθερότητα δεν εξισούται με τη στασιμότητα. Εμείς θέλουμε σταθερότητα, αλλά όχι στασιμότητα. Παλεύουμε με το δικό μας προγραμματικό λόγο να ανατάξουμε τη ζημιά και το πλήγμα στη νέα γενιά, στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους που προκλήθηκε και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ».

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει πρόγραμμα, υπευθυνότητα για τη διερευνητική εντολή και απολύτως ρεαλιστική προγραμματική θέση και για την επόμενη ημέρα. Σεβόμαστε το Σύνταγμα και τη θεσμική τάξη. Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.