Στον απόηχο της υπερψήφισης του προϋπολογισμού, ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε πρόβλημα ότι η ΝΔ «αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»  καθώς δεν επενδύει στο  κοινωνικό κράτος. «Δεν είναι αυτό κάτι για το οποίο μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ συνεπείς σε αυτό το μοντέλο» είπε ο κ. Μάντζος.

Επανέλαβε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «μιλάμε για διαρθρωτικά μέτρα και ρύθμιση της αγοράς με ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου στην αγορά ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια και ο υπερπληθωρισμός κερδών εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της«φορολογικής δικαιοσύνης», εξηγώντας:

«Λέμε εδώ και πολλούς μήνες ότι πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ειδικά ο ΦΠΑ. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε περισσότερους έμμεσους από ό,τι άμεσους φόρους. Το 2023, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Ε. Καϊλή και κατά πόσο αυτή θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για «ζημιά σε όλο το πολιτικό σύστημα, τόσο το ελληνικό όσο και το ευρωπαϊκό» καθώς και για «πληγή στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ιδίως των νέων, στους θεσμούς», σημειώνοντας παράλληλα ότι «στο κόμμα μας πρέπει να πιστωθεί η ακαριαία αντίδραση σε αξιακό επίπεδο και το μήνυμαμηδενικής ανοχής στα ζητήματα διαφθοράς».

Αφού επανέλαβε ότι η θεσμική ιδιότητα της Ε. Καϊλή ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για διαγραφή της ως απόρροια της «αξιολόγησης της συμπεριφοράς της ως Δούρειου Ίππου και της σύμπλευσής της με τη ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο θέμα των υποκλοπών», ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν προσπάθησε να καταλογίσει την κ. Καϊλή στη ΝΔ. Είπε απλά κάποιες ιστορικές αλήθειες που είναι λογικό να ενοχλούν».

«Στους μετά Χριστόν προφήτες, είτε εντός είτε εκτός κόμματος, θα πω ότι δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ότι κάτω από την τοποθέτηση της κ. Καϊλή για το Κατάρ υπάρχει διαφθορά. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούν οι θεσμοί της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.