«Υπάρχουν ανακοινώσεις από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς του Βελγίου και ευρεία δημοσιότητα από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Κοινός παρονομαστής και των επίσημων ανακοινώσεων και της προβολής από τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι η κα Καϊλή προσήχθη στο πλαίσιο μιας έρευνας για μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς -έγιναν έρευνες σε δεκαέξι σπίτια, υπήρξαν συλλήψεις και χθες το βράδυ επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία του Βελγίου ότι η προσαγωγή της κας Καϊλή εξελίχθηκε σε σύλληψη. Αυτό για έναν ευρωβουλευτή που έχει και ασυλία, σημαίνει ότι βρέθηκε κάτι πολύ βαρύ», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «στο πολιτικό πεδίο για αυτή την υπόθεση του Κατάρ, όπου η κα Καϊλή το είχε υμνήσει ως πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα -την ώρα που εκεί έχουμε 6μιση χιλιάδες νεκρούς και πολύ άσχημες συνθήκες- είχαμε καταγγείλει έγκαιρα αυτή την απαράδεκτη στάση που ‘’μύριζε άσχημα’’. Και είχαμε ζητήσει να γίνει συζήτηση για αυτό. Από κει και πέρα, φαίνεται ότι εδώ υπάρχει και έντονη οσμή διαφθοράς – θα έλεγα αποφορά.

»Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμη -και να το κρατήσουμε και να το σκεφτούμε: Φαίνεται ότι στο Βέλγιο οι αρμόδιες αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, λειτουργούν αποτελεσματικά. Καλό είναι να πάρουμε μηνύματα και να αντλήσουμε διδάγματα και για την χώρα μας. Και το συνδέω και με κάτι άλλο: Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από το Predator δεν ανακαλύφτηκε από τις ελληνικές αρχές. Ανακαλύφτηκε από τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά παντού -και στην Ελλάδα, διότι υπάρχει και στην Ελλάδα- χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη δίωξη διαφθοράς και μηχανισμούς ελέγχου».