Συγκεκριμένα για την επίμαχη τροπολογία που αφορά και στον φράχτη στον Έβρο τόνισε τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και όχι ο Παπαδημούλης, υιοθέτησε με ευρύτατη πλειοψηφία, μαζί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο μετέχει η ΝΔ, την θέση της Κομισιόν την οποία στηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών-μελών στη Σύνοδο Κορυφής.

Η πρωτοβουλία άνηκε σε ευρωβουλευτίνα του Μακρόν. Και το λέω αυτό γιατί μέχρι χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε να εμφανιστεί ως… πρωτοξάδερφος του Μακρόν.

Η τροπολογία λοιπόν για τη χρηματοδότηση των φραχτών στηρίχθηκε από την ευρωομάδα του Μακρόν, την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους, και ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία.

Όταν ήρθε προς ψήφιση το σύνολο της έκθεσης στην επιτροπή Προϋπολογισμών του Ε/Κ, με την εγκεκριμένη τροπολογία μέσα, την υπερψήφισα, όλοι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ. Βέβαια από αυτή τη σημαντική ψηφοφορία απουσίαζαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ…

Θα έλεγα λοιπόν αντί να με στοχοποιεί η ΝΔ και ο κ. Θεοδωρικάκος να ζητά τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να ρωτήσουν τον Μαργαρίτη Σχοινά -που η ΝΔ πρότεινε στην Κομισιόν- ποια είναι η θέση της Κομισιόν για το θέμα.

Το Ε/Κ το μόνο που έκανε ήταν να υιοθετήσει τη θέση της Κομισιόν -ότι δηλαδή τα χρήματα που δίνουμε στα κράτη-μέλη πρέπει να αξιοποιούνται για τις πολιτικές συνοχής, για την κοινή αγροτική πολιτική, την παιδεία, την υγεία, την απασχόληση κ.ο.κ., και όχι για φράχτες.

Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία σύνοδο Κορυφής με μοναδική σύμμαχο την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι υποστήριξε το αίτημα για χρηματοδότηση των φραχτών και το απέρριψε η πλειοψηφία των κρατών-μελών. Σας ρωτώ. Λοιπόν, είναι εχθροί της Ελλάδας και του Μητσοτάκη η φον ντερ Λάεν, και ο Μακρόν, και ο Σχοινάς;

Και ακόμη, είναι δυνατόν ένας ευρωβουλευτής ή οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε σύνολο 705 ευρωβουλευτών να κάνουν κουμάντο και στο Ε/Κ και στην Κομισιόν; Γιατί με εμφανίζουν ως τον… μάγο! Ναι με σέβονται οι συνάδελφοί μου και είμαι ανάμεσα στους 10 επιδραστικότερους ευρωβουλευτές, αλλά μέχρι ένα σημείο. Πάντως διαφήμιση μου κάνουν από τη ΝΔ και διαφημίζουν και την αυτοαπομόνωσή τους στην ΕΕ.

Και να ξέρετε πως αν τα κοινοτικά χρήματα δοθούν στους φράχτες, θα τα στερηθούν οι αγρότες, οι άνεργοι, οι επενδύσεις, η δημόσια υγεία, η παιδεία».