«Το παράνομο λογισμικό αγοράστηκε από το κράτος και κρύφτηκε μέσα σε συμβάσεις αγοράς άλλου εξοπλισμού από την ΕΥΠ. Εγκαταστάθηκε σε εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγ. Παρασκευή, το δούλευαν μαζί Ισραηλινοί και άλλοι υπάλληλοι του κ. Λαβράνου μαζί με αστυνομικούς που αποσπάστηκαν στην ΕΥΠ, και με το που αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης ξήλωσε τους κκ Δημητριάδη και Κοντολέων, και όσους δούλευαν στις εγκαταστάσεις, τους έκρυψαν επίσης», είπε ο ευρωβουλευτής.

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε: «Δυστυχώς μέχρι τώρα η Δικαιοσύνη δεν έχει ενοποιήσει τις δικογραφίες, ούτε έχει καλέσει τον κ. Δημητριάδη που δεν έχει ασυλία, ούτε τους κκ Λαβράνο και Μπίτζιο, ούτε έχουν γίνει έλεγχοι στις εταιρείες Krikel και Intellexa».

Και όπως προσέθεσε: «Τα Νέα λένε ότι παρακολουθούνται και η Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος της ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και η Αλεξία Μπακογιάννη. Και η Εστία γράφει για τις αλληλοπαρακολουθήσεις μέσα στην οικογένεια Μητσοτάκη. Πρέπει να ξεβρωμίσουμε από αυτά».

«Στο σκάνδαλο αυτό εκτιμώ ότι ο πολιτικός εγκέφαλος είναι ο κ. Μητσοτάκης, που μετέτρεψε την ΕΥΠ σε παρακρατικό μαγαζί με έδρα το Μαξίμου. Στις Βρυξέλλες κανείς δεν αγοράζει το αφήγημα του κ. Μητσοτάκης ότι δήθεν δεν ήξερε. Εξάλλου, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης ήξερε», σημείωσε ο Δημ. Παπαδημούλης, και κατέληξε: «Στις εκλογές που κοντοζυγώνουν πρέπει να πάμε χωρίς αυτή τη σκιά γιατί δυστυχώς δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα δημοκρατίας και προσωπικών δεδομένων αλλά και για υποθέσεις διαφθοράς. Ιδίως όταν αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούταν ο επικεφαλής του τομέα Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, σε μια περίοδο που ξοδεύτηκαν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς».