Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι θλιβερό ο παρακολουθούμενος κ. Χατζηδάκης μισοκακόμοιρα να ψάχνει τους Κλουζώ, ενώ είναι φανερό ότι για να παρακολουθείται επί συνεχόμενους μήνες χρειαζόταν και η υπογραφή της κας Βλάχου, που πήρε τη θέση της με υπογραφή Μητσοτάκη. Λυπάμαι που το λέω αλλά τη στάση του την αξιολογώ σαν κατάντια. Τον ξεχώριζα από άλλους βουλευτές της ΝΔ μέχρι τώρα γιατί δεν είχε ακροδεξιό ύφος και ρητορική.

Δυστυχώς τώρα οι βουλευτές της ΝΔ δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός που θα στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σπίτι του στην κάλπη που θα στηθεί σε λίγες εβδομάδες.

Κανείς δεν θεωρεί τον κ. Μητσοτάκη τόσο ανίκανο και τόσο μειωμένου καταλογισμού που να μην γνωρίζει το ζοφερό όργιο των παρακολουθήσεων που γινόταν στην αυλή του. Αν ήταν έτσι, εξάλλου, θα είχε κάθε συμφέρον ο ίδιος να κόψει κεφάλια. Δυστυχώς, αντί για την αλήθεια, προσπαθεί να μην απαντηθούν αυτές οι αποκαλύψεις με ψέματα και λάσπη».

Ο ευρωβουλευτής συνέχισε λέγοντας: «Οι υποκλοπές οργανώθηκαν και για υποθέσεις που έχουν σχέση με το δημόσιο χρήμα και μυρίζουν διαφθορά. Διότι ποιος λόγος εθνικής ασφάλειας υπάρχει για να παρακολουθείται ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και κορυφαία επιτελικά στελέχη του στρατεύματος; Αν είναι ύποπτοι γιατί τους διατήρησαν στη θέση τους; Μήπως το θέμα είχε να κάνει με τους εξοπλισμούς;

Και ο πρώτος που αποδείχθηκε ότι παρακολουθούταν ο κ. Κουκάκης, αλλά και ο κ. Τέλογλου, έκαναν ρεπορτάζ για διαφθορά και οικονομικά θέματα.

Η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου είναι το ίδιο βαρύ σκάνδαλο με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Για μια ακόμη φορά τα έφερε έτσι η ιστορία, και ένας δικαστικός ορθώνει ανάστημα απέναντι σε παρακρατικές μεθοδεύσεις. Και αναφέρομαι στον κ. Ράμμο. Το ίδιο έκανε και πριν μερικές δεκαετίες ο κ. Σαρτζετάκης απέναντι στο παρακράτος που δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ο κ. Ράμμος είναι δικαστής πάνω από 40 χρόνια, η θητεία του τον κατατάσσει στο ίδιο “κλίμα” που είναι η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, και θυμίζω ότι είχε αντιταχθεί σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Ράμμος προσπαθεί να κάνει έντιμα τη δουλειά του σε αντίθεση με τον κ. Ντογιάκο που προσπαθεί να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες του κ. Μητσοτάκη που τον διόρισε».

Ο Δημ. Παπαδημούλης έθεσε επιπλέον και τα εξής ερωτήματα: «Αν ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι κάποιοι Κλουζώ τον παρακολουθούσαν και ο Μητσοτάκης είναι άσχετος γιατί δεν πάει στη Δικαιοσύνη ο ίδιος να ζητήσει καταλογισμό ευθυνών; Γιατί ο κ. Φλώρος σιωπά; Μήπως υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους από τις παρακολουθήσεις που τα κρατάει ο Μητσοτάκης και τους εκβιάζει;».

«Η Ελλάδα δεν αξίζει τέτοιον τιμονιέρη. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. Κάνει ζημιά στην πατρίδα μας το να μείνει η υπόθεση των υποκλοπών στο σκοτάδι. Ντρέπομαι που στη βουλή αποφασίστηκε να συνεδριάζουν μέχρι τα ξημερώματα για να βγει απλώς η υποχρέωση…», είπε.

«Ο κ. Ράμμος δέχεται μια τεράστια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας γιατί προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την πολιτική. Με εντολή Μητσοτάκη προσπαθούν να τον λιώσουν! Και σε αυτή την ιστορία πρωταγωνιστεί όλος ο ακροδεξιός εσμός μέσα στη ΝΔ. Με την σιωπή σοβαρών κεντροδεξιών, που δια της σιωπής τους νομιμοποιούν αυτή την εκτροπή. Η διαφθορά και η αντιδημοκρατικότητα δεν έχουν κόμμα, γι` αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλες και όλη ότι η υπόθεση αυτή μας αφορά συνολικά. Διότι όταν κάποιος στήνει ένα μηχανισμό που εκτρέπει την ΕΥΠ για να παρακολουθεί και να εκβιάζει, το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με μια σύγχρονη δημοκρατική ΕΕ. Γι` αυτό λέω ότι κριτήριο ψήφου στις εκλογές που δεν θα αργήσουν πρέπει να είναι και το στοιχείο της δημοκρατίας και της εντιμότητας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Πρέπει να ξεβρωμίσουμε την κατάσταση. Περιμένω, δε, από ανθρώπους μέσα στη ΝΔ να ορθώσουν ανάστημα», συνέχισε.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την κα Σακελλαροπούλου, απάντησε ότι «ως όφειλε την επισκέφθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσεγγίζει το θέμα θεσμικά». «Η ΠτΔ θα μπορούσε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να κάνει μια πιο ισχυρή δήλωση που να ζητά από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς της δημοκρατίας την διαλεύκανση του σκανδάλου, και να στηρίξει πιο θαρρετά, χωρίς να φοβάται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κ. Ράμμο και τη δουλειά της ΑΔΑΕ, που λειτουργεί κατά το Σύνταγμα τα νόμιμα. Περίμενα περισσότερο θάρρος και δικαστική ευθυκρισία από την ως χθες κορυφαία δικαστικό Κατερίνα Σακελλαροπούλου», είπε χαρακτηριστικά ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου ασχολείται συστηματικά με το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα. Προχθές ενέκρινε δέσμη 10 συστάσεων-κόλαφο προς την ελληνική κυβέρνηση και ζητά από την Κομισιόν και το Συμβούλιο να ασχοληθούν ενεργά με το σκάνδαλο. Και επίσης ενέκρινε την πρόταση της επικεφαλής της PEGA, Σόφι ιν Βελτ, να κληθούν στο Ε/Κ και ο κ. Ράμμος και ο κ. Μενουδάκος για να ενημερώσουν για τα ευρήματα των ερευνών τους στη χώρα μας. Αυτό δηλαδή που αρνήθηκε η ΝΔ να γίνει στην ελληνική βουλή!», υπογράμμισε και τόνισε: «Ως Ευρωκοινοβούλιο υπογραμμίζουμε την αδράνεια των ελληνικών αρχών απέναντι στο να βρεθεί η αλήθεια. Υπάρχει σαφής πλειοψηφία, και ακόμη και οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι μουδιασμένοι με τα όσα αποκαλύπτονται».

«Στην Κομισιόν, όμως τα πράγματα δεν είναι τα ίδια. Εκεί η κα φον ντερ Λάεν είναι απούσα από τον διάλογο, σιωπά και κάνει πλάτες στον Κ. Μητσοτάκη, χωρίς να νοιάζεται για το κράτος δικαίου. Η πρόεδρος του Ε/Κ Ρομπέρτα Μέτσολα από τον Αύγουστο ήδη, αμέσως μετά την αποκάλυψη της μόλυνσης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη, απάντησε σε επιστολή μου και καταδίκασε τις παρακολουθήσεις οπουδήποτε κι αν γίνονται. Η πρόεδρος της Κομισιόν την αυτονόητη αυτή δήλωση δεν την έχει κάνει ακόμη. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να περιμένουμε οι ξένοι να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία στην Ελλάδα», συνέχισε.

«Αν δεν το κάνει αυτή η Βουλή, που δεν θα το κάνει, θα το κάνει ο ελληνικός λαός με δημοκρατική πανστρατιά μέσα από την κάλπη. Και το 2023 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής, ώστε να τελειώνουμε με το φαινόμενο Μητσοτάκη που μας έχει πάει πολύ πίσω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όχι μόνο στις υποκλοπές, αλλά και στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης γιγαντώνοντας κοινωνικές ανισότητες και διαφθορά», είπε ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Η ΝΔ -και λυπάμαι που το λέω γιατί υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι στην παράταξη- στα χρόνια του Μητσοτάκη ιδεολογικά κυριαρχείται από τα ορφανά του Καρατζαφέρη, και με την πολιτική της ευνοεί τους πλουσίους, γιγαντώνοντας τη διαφθορά», τόνισε.

Για το QatarGate ο Δημ. Παπαδημούλης κατήγγειλε την ψευδή προπαγάνδα του μηχανισμού Μητσοτάκη, που επιχείρησε να εξισώσει την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα. «Έχει ομολογηθεί από τις βελγικές αρχές ότι δεν παρακολουθούταν το τηλέφωνο της κας Καϊλή. Ο κ. Παντσέρι από την άλλη δεν καλυπτόταν από ασυλία», είπε.

Τέλος για τις εκλογές δήλωσε τα εξής: «Πηγαίνουμε στις εκλογές με όχι καλούς όρους. Με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη. Από την ώρα που βρέθηκε με τη γίδα στην πλάτη για το θέμα των υποκλοπών συνειδητά έχει επιλέξει την τοξικότητα και τη λάσπη. Θα απαντήσουμε στις προκλήσεις αλλά θα επιδιώξουμε μια σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση στηριγμένη στο πρόγραμμα του καθενός. Διεκδικούμε την πρωτιά στις εκλογές, που θα είναι ντέρμπι, και προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Και θα απευθυνθούμε σε κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας.

Τα βασικά διλήμματα έχουν τεθεί: με την εκτροπή ή με την προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη δημοκρατική χώρα; Με δικαιοσύνη ή με αύξηση των ανισοτήτων; Με καταπολέμηση της διαφθοράς ή με ενίσχυσή της; Με στήριξη των πιο αδύναμων και των μεσαίων ή των λίγων και ισχυρών;

Είναι απολύτως εφικτό η Ελλάδα να μπει στη χωρία των χωρών που έχουν κυβέρνηση συνεργασίας. Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συμμάχους και μια δεύτερη τετραετία γι` αυτόν είναι όνειρο χειμερινής νυκτός. Είναι πολιτικά τελειωμένος ως πρωθυπουργός».