Αναλυτικά, ο κ. Βίτσας σημείωσε:

«…Η δήλωση αυτή καθαυτή του κ. Συρίγου για την προμήθεια F16 από την Τουρκία, με βάση και την καθημερινή επιθετική και φιλοπόλεμη ρητορική της, ήταν απαράδεκτη και γρήγορα θα πρέπει να αποσυρθεί.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα για τη σκοπιμότητα που κρύβει μια τέτοια δήλωση αυτή τη στιγμή. Και το σημαντικότερο, διερωτάται κανείς για ποιον άραγε λόγο δεν έχει αντιδράσει ακόμα επίσημα η ΝΔ ;

Αν δεν αντιδράσει επίσημα σημαίνει ότι καλύπτει ως ΄΄λαγό΄΄ τον κ. Συρίγο.

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε μαθήματα πατριωτισμού σε κανέναν, εδώ έχουμε μια συγκεκριμένη δήλωση, η οποία θα αξιοποιηθεί πολύ από την Τουρκική πλευρά. Δεν είμαστε της λογικής ενός αλόγιστου κυνηγιού εξοπλισμών, γιατί το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτό είναι η ολοκλήρωση της λεκτικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα όντως θα πρέπει να εξοπλίζεται και αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 16 εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν εγκριθεί την τελευταία τριετία, τα 15( εκτός από τα Rafale), αποτελούν επεξεργασίες και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην κυβέρνηση. Είναι απαράδεκτη λοιπόν από την πλευρά της ΝΔ η προσπάθεια να αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός της Αριστεράς, όταν όλοι ξέρουν ότι εμείς πάντα βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων του Ελληνικού λαού για την εθνική του ανεξαρτησία και κυριαρχία…»