«Είναι ξεκάθαρο ότι η “γνωμάτευση” Ντογιάκου για τις παρακολουθήσεις μετά από αίτημα του ΟΤΕ, δεν αντιστοιχείται προς το Σύνταγμα και συνεπώς είναι καταφανέστατα αντισυνταγματική. Όλοι οι σοβαροί νομικοί κύκλοι ( ενώσεις δικηγόρων, Συνταγματολόγοι κλπ), έχουν αποφανθεί πάνω σε αυτό. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν ότι δεν ερμηνεύει ο νόμος το σύνταγμα, ούτε υπερισχύει του Συντάγματος, αλλά γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Στην περίπτωση των ανεξάρτητων αρχών όπως η ΑΔΑΕ, το Σύνταγμα αναλυτικά ορίζει τον τρόπο που επιλέγονται και το πως λειτουργούν. Αν η ΑΔΑΕ νιώσει ότι πρέπει να ελέγξει τους παρόχους τηλεφωνικών υπηρεσιών, κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Όποιος επιχειρήσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να καθίσει ο ίδιος στο εδώλιο του δικαστηρίου», ανέφερε ο κ. Βίτσας.

Συνέχισε λέγοντας πως «ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ώστε στις εκλογές που σύντομα θα γίνουν, να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση. Προς το παρόν, η ΑΔΑΕ θα αποφασίσει τον τρόπο που θα σταθεί απέναντι στην γνωμάτευση Ντογιάκου και θα δούμε στην πράξη τη συνέχεια. Μπορεί ο κος Ντογιάκος με επιλογή της κυβέρνησης να έχει τοποθετηθεί στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όμως δεν αποτελεί το άπαν στο χώρο της δικαιοσύνης, ούτε καν αποτελεί το δικαϊκό μας σύστημα. Είναι απλά ένας από τους παράγοντες που το απαρτίζουν, άσχετα αν με τη συγκεκριμένη γνωμάτευση θεωρεί ότι είναι υπεράνω των άλλων. Πρόκειται για τεράστιο λάθος γιαυτό και οι 16  έγκριτοι συνταγματολόγοι τον κάλεσαν να το ξανακοιτάξει το θέμα».

Τόνισε δε: «Επειδή λοιπόν σύντομα θα γίνουν εκλογές, όλοι ξέρουμε ότι “το πιο βαθύ σκοτάδι, είναι λίγο πριν την αυγή”. Σε αυτή τη θέση είναι η κυβέρνηση και χρησιμοποιεί κάθε τρόπο ώστε να αποκρύψει την αλήθεια από την κοινωνία. Οι εκλογές όμως μπορούν να δώσουν οριστική λύση, τόσο στο ζήτημα των υποκλοπών και της συγκάλυψης, όσο και το πώς θα προχωρήσει η χώρα στο μέλλον. Ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να ΄΄μαυρίσει΄΄ την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δώσει λύση με την ανάδειξη μιας προοδευτικής-δημοκρατικής κυβέρνησης. Θα πρέπει η επιθυμία του κου Βορίδη να βάλει δια παντός  φραγμό στην διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά, να γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της δεξιάς….»