«Η μηναία δόση του δανείου είναι περίπου 15.000 ευρώ που εξυπηρετούνται. Έχουμε εκθέσεις ορκωτών λογιστών κάθε χρόνο. Τα δύο τελευταία χρόνια η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Σχεδιάζουμε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον επόμενο μήνα. Στην ουσία είναι οικονομική στήριξη. 'Αλλωστε τα χρήματα δεν πάνε στις τσέπες κάποιων, το μισθολόγιο της Αυγής είναι το 75% των δαπανών της, τα υπόλοιπα είναι χαρτί, φως, νερό, τηλέφωνο», υποστήριξε ο κ. Στούμπος.
 
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τα κύρια έσοδα της «Αυγής» δεν είναι από κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά είναι κυρίως από συνεισφορές βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που δίνονται.
 
«Την Αυγή την γνωρίζετε όλοι σας, είναι από τις πιο παλιές εφημερίδες, ιδρύθηκε το 1952 ως πρωινή εφημερίδα της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Στούμπος ενώ διευκρίνισε ότι «το 1999 γεννήθηκε η εταιρεία ως πολυμετοχική εφημερίδα, μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο».
 
« Αποφασίσαμε, πρωτίστως ως εργαζόμενοι, να πάρουμε τότε μία πρωτοβουλία σε αντίθεση με την τότε ηγεσία του Συνασπισμού, να μην κάνουμε ούτε συνεταιρισμό, ούτε μία κλασσική εταιρεία. Το προτιμήσαμε, για να επιβιώσει η εφημερίδα και κατορθώσαμε να επιβιώσουμε με την υποστήριξη των αναγνωστών, των φίλων και των μετόχων», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας και πρόσθεσε:
 
«Σήμερα, έχουμε 2.500 μετόχους ονομαστικά ή εταιρικά, περισσότερους από τους αναγνώστες μας, γεγονός που δείχνει την δυναμική που μπορούμε να έχουμε. Ισχυρός μέτοχος ήταν ο Συνασπισμός τότε, και σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό περίπου 40% και ύστερα από εννέα αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου».
 
Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, σχετικά με τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Στούμπος τόνισε ότι όλες γινόντουσαν με δημόσια πρόσκληση και εγγραφή και όλες οι διαδικασίες έχουν ελεγχθεί.
 
«Έχουμε βάλει μία ασφαλιστική δικλείδα ότι κανείς μέτοχος εκτός Αυγής, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το 3%. Οι μικρομέτοχοι έχουν συνολικά περισσότερο από το 50%», ανέφερε.
 
Είπε ακόμα ότι, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε γίνει το 2014, είχε συγκεντρωθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ ενώ μια Κυπριακή εταιρεία, είχε αποκτήσει συνολικά 2,5% μετοχές καταθέτοντας 100.000 ευρώ σε τράπεζα.
 
«Έχουμε 80 εργαζόμενους. Η εφημερίδα δεν θα ήταν βιώσιμη χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους, το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους. Εμείς πριν από τρία χρόνια πήραμε μία σκληρή απόφαση και κάναμε μία περικοπή στο μισθολόγιο 15% και ήταν κοινό το όφελος, για να παραμείνει η εφημερίδα», ανέφερε ο κ. Στούμπος.
 
Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τζαβάρα, τι εγγυήσεις δόθηκαν για το δάνειο, ο κ. Στούμπος επεσήμανε ότι όλα τα δάνεια που έλαβε η «Αυγή» ήταν αποπληρωμένα. Πρόσθεσε ότι για το δάνειο από την Εθνική, η εγγύηση ήταν η δέσμευση της πανελλαδικής κυκλοφορίας της εφημερίδας και μια εγγυητική επιστολή από την πλευρά του Συνασπισμού με την οποία δεσμευόταν ότι ως ισχυρός μέτοχος, εγγυάται ότι θα υπάρξει αποπληρωμή του δανείου.
 
«Το αρχικό δάνειο ήταν 1.200.000 και μετά ανέβηκε περίπου στο 1.500.000 ευρώ και εξυπηρετείται κανονικά σε μηνιαία βάση», τόνισε.
 
Στον ισχυρισμό του κ. Τζαβάρα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που παίρνει τα χρήματα των πολιτών για λειτουργικές ανάγκες και εκλογικές δαπάνες και ότι η χρηματοδότηση της Αυγής δεν προβλέπεται και παραβιάζει τη νομοθεσία, ο κ. Στούμπος αντέτεινε λέγοντας:
 
«Είναι αποδεκτό και νόμιμο. Δεν έγινε για να παραβιάσει την λειτουργία μίας εταιρείας, αλλά για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας».
 
Ο κ. Στούμπος υπογράμμισε ακόμα ότι, ελάχιστες είναι οι κρατικές διαφημίσεις της εφημερίδας, ενώ στην επισήμανση βουλευτών ότι μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες δεν έχουν την ίδια διαφήμιση με την Αυγή, που εμφανίζει δυσανάλογα έσοδα, απάντησε τονίζοντας:
 
«Ανεβάσαμε την διαφήμιση χτυπώντας κατευθείαν την πόρτα όχι μόνο τραπεζών αλλά και μικρών καταστηματαρχών. Η διαφήμιση ανέβηκε, αλλά είναι ελάχιστη. Είχαμε 250.000 και ανέβηκε το 2015, στο 1 εκατομμύριο ευρώ».
 
«Η προσπάθειά μας ήταν να αυξήσουμε τα διαφημιστικά έσοδα και γι' αυτό πήραμε και δύο πρόσωπα. Όταν προσπαθείς μπορείς να έχεις έσοδα. Για παράδειγμα είχαμε μεγάλο μερίδιο – δυσανάλογο με το μερίδιο της κυκλοφορίας μας – στην αγορά των ισολογισμών. Αν δείτε συγκριτικά τα μεγέθη η διαφήμιση είναι ανάλογη της κυκλοφορίας μας», πρόσθεσε ο κ. Στούμπος.
 
Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το αν είναι κομματικό όργανο η «Αυγή», ο κ. Στούμπος απάντησε:
 
«Η Αυγή δεν είναι όργανο ενός κόμματος, δεν είναι καθετοποιημένη παραγωγή, δεν πατά κάποιος ένα κουμπί και βγάζει το πρωτοσέλιδο».