Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα παρουσιάζει υστέρηση σε όλα τα πεδία και δεν έχει εκπληρώσει παρά ελάχιστες από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, με την πρώτη δανειακή συμφωνία.
Και τούτο διότι, όπως σημειώνεται, οι Έλληνες πολιτικοί εμφανίζονται εξαιρετικά διστακτικοί στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Από την άλλη μεριά, συνεχίζει η εφημερίδα, γίνεται αντιληπτό ότι οι δανειστές πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει μια προοπτική εξόδου από την κρίση, αφού το επιχειρούμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετό για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ (το 2020).
Για το λόγο αυτό, προσθέτει η εφημερίδα, το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις ώστε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δεχτεί να αναλάβει μέρος του κόστους, κάτι που, όμως, βρίσκει αντίθετη τόσο την τελευταία, όσο και τη Γερμανία.
Εξίσου μεγάλες τριβές προκαλεί, κατά την εφημερίδα, το ζήτημα της εύρεσης νέων κεφαλαίων για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, στο πλαίσιο της νέας δανειακής συμφωνίας και όπως σημειώνεται, η τρόικα των δανειστών σκοπεύει να διαθέσει 130 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, υπό τον αυστηρό όρο ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει, χωρίς καμία παρέκκλιση, το πρόγραμμα λιτότητας και θα προωθήσει χωρίς χρονοτριβή τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει πιθανότατα νέα συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το εάν συντρέχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να δοθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.