Ο εισαγγελέας αποφάσισε τον Απρίλιο να ασκήσει δίωξη στην «We Will Stop Feminicide» και να ζητήσει τη διάλυσή της για «δραστηριότητες που αντιβαίνουν στο νόμο και την ηθική», έπειτα από προσφυγές ατόμων που κατηγορούν την ένωση ότι «καταστρέφουν την οικογένεια με πρόσχημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών».

Η Νουρσέλ Ινάλ, μία από τις υπεύθυνες της πλατφόρμας, κατήγγειλε πολιτική δίκη. «Υπάρχει ένα πολύ οργανωμένο κίνημα γυναικών στην Τουρκία και πιστεύουμε πως αυτή η δίκη είναι μια επίθεση εναντίον της μάχης των γυναικών για τα δικαιώματά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, έξω από το δικαστήριο.

«Δεχόμαστε πίεση από την κυβέρνηση επειδή κάνουμε ορατή κάθε γυναικοκτονία δημοσιεύοντας ένα προς ένα τα ονόματα των σκοτωμένων γυναικών», εκτιμά η Ινάλ. «Οι εκθέσεις μας αντιφάσκουν με την κυβέρνηση, η οποία προσποιείται ότι ο αριθμός των γυναικοκτονιών βρίσκεται σε πτώση» κατήγγειλε.

Η πλατφόρμα κρατάει στοιχεία και δημοσιεύει τακτικά εκθέσεις για τους φόνους γυναικών, ενώ οργάνωσε διαδηλώσεις ενάντια στην απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, μιας διεθνούς συνθήκης, η οποία καθιερώνει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο της μάχης εναντίον της σεξιστικής βίας.  Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως η συνθήκη ενθαρρύνει την ομοφυλοφιλία και απειλεί την παραδοσιακή δομή της οικογένειας.