Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία από τα θύματα της ανταλλαγής πυρών στο πανεπιστήμιο Γκράμπλινγκ μόνο ένα είναι φοιτητής του ιδρύματος, ενώ η ζωή του δεν κινδυνεύει. Ο νεκρός δεν είχε σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Αυτό ήταν το δεύτερο αιματηρό περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα στον χώρο, ωστόσο τα δύο επεισόδια δεν φαίνεται να συνδέονται. Στο πρώτο περιστατικό, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ ένας 16χρονος τραυματίστηκε. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου και η αστυνομία, πάντως, αποφάσισαν την κήρυξη απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ ο αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γίνεται παραδοσιακά σε γιορτές και τα μαθήματα σήμερα και αύριο ακυρώνεται.

Απευθυνόμενο στους φοιτητές και στο προσωπικό του, το πανεπιστήμιο κάλεσε τους πάντες να «ενωθούν» και να «παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο», καθώς και να μη διασπείρουν φήμες ή ψευδείς ειδήσεις για την έρευνα. «Η αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνας ζητεί βοήθεια για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους», ανέφερε από την πλευρά της η ίδια μέσω Facebook. «Κάθε πληροφορία, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να είναι πολύτιμη σε αυτή την έρευνα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του βασικού υπόπτου για το προηγούμενο επεισόδιο με χρήση πυροβόλων όπλων, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το οποίο οι αρχές δεν θεωρούν πως συνδέεται με αυτό του Σαββάτου προς Κυριακή.