Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέντζος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Άδωνις Γεωργιάδης, Σταύρος Σαλμάς και Ανδρέας Λοβέρδος.
Στο ερώτημα αν πρέπει να στηθούν δέκα κάλπες, αρνητική είναι η τοποθέτηση της ΝΔ και επίσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων αντιπολιτευόμενων κομμάτων ζητούν να στηθεί μία κάλπη για όλα τα πολιτικά πρόσωπα.
Απειλές αποχώρησης από τη ΝΔ
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία δήλωνε έτοιμη ακόμα και να αποχωρήσει από τη Βουλή κατά την αυριανή ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, στην περίπτωση που τελικά στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε εμπλεκόμενο. «Η ΝΔ έχει τα όπλα της» απειλούσε ο αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης, «θεσμικό πραξικόπημα» κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, «τι φοβάται η ΝΔ» απαντούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε μήνυση βάζοντας στο στόχαστρο τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.
Ουδέν σχόλιο από την Κομισιόν για τον Αβραμόπουλο
Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην υπόθεση και ερωτηθείς ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για τους Επιτρόπους που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα στη χώρα τους, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αρκέστηκε να πει κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, ότι πρόκειται για μια υπόθεση προκαταρκτικής εξέτασης, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και του ελληνικού Συντάγματος.
«Η Επιτροπή δεν σχολιάζει αυτές τις εθνικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο Μ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο είχε απαντήσει όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα στις 8 Φεβρουαρίου. «Δεν σχολιάζουμε διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη», επέμεινε ο εκπρόσωπος για να συμπληρώσει ότι «ο Επίτροπος Αβραμόπουλος είναι εδώ, απασχολημένος και συνεχίζει τη δουλειά του».