Τουλάχιστον 130 άνθρωποι πέθαναν από την Παρασκευή έως σήμερα στον Καναδά καταγράφοντας μια απότομη αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας, που συνδέεται με τον καύσωνα, ο οποίος πλήττει το δυτικό τμήμα της ηπείρου, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Χθες, οι αξιωματικοί μας απάντησαν σε 15 κλήσεις περιστατικών αιφνίδιων θανάτων. Σήμερα, μέχρι στιγμής, έχουμε ανταποκριθεί σε 19 άλλες κλήσεις», ανέφερε στο Τwitter η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP) του Μπέρναμπι, προάστιο του Βανκούβερ.

«Αν και η έρευνα συνεχίζεται, πιστεύουμε ότι ο καύσωνας συνέβαλε στην πλειονότητα των θανάτων», τόνισε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικιωμένοι.

«Είμαι αστυνομικός 15 χρόνια και δεν έχω βιώσει ποτέ την ένταση τόσων ξαφνικών θανάτων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε ο Στιβ Άντισον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βανκούβερ, στο BBC.

Όπως σημειώνεται στο BBC, το πρόβλημα εντείνεται καθώς σε πολλά σπίτια σε μερικές πόλεις δεν υπάρχουν κλιματιστικά με αποτέλεσμα ο καύσωνας να είναι φονικός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.