Οι διαδηλώσεις αυτές, σύμφωνα με το Al Jazeera, είναι συνέπεια του διαδικτυακού κινήματος #Elenao (#ΝotHim, όχι αυτόν). Το «όχι αυτόν» ήταν και το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών. Μεγάλο μέρος των διαδηλωτών αποτελούνταν από γυναίκες, καθώς ο Μπολσονάρο έχει προκαλέσει πολλές φορές με τις μισογύνικες δηλώσεις του. Το 2014 για παράδεγιμα, ο γερουσιαστής είπε στη γερουσιάστρια Μαρία ντο Ροσάριο «δεν θα σε βίαζα γιατί δεν το αξίζεις». Καταδικάστηκε δύο φορές έκτοτε σε δικαστήριο, ασκώντας στη συνέχεια έφεση, με την υπόθεση να βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας.

«Σε όσους είναι αναποφάσιστοι, τους λέμε: Όχι αυτόν», δήλωσε η 43χρονη τραπεζική υπάλληλος Selia Figueiredo, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις που έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ίδια τόνισε ότι θα ανησυχήσει για τα δικαιώματά της ως ομοφυλόφιλη, σε περίπτωση που ο Μπολσονάρο επικρατήσει στις εκλογές. «Μπορείτε να ψηφίσετε οποιοδήποτε άλλον, αλλά όχι αυτόν», επανέλαβε η 43χρονη. 

Παρόλα αυτά όμως ο Μπολσονάρο, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στις αρχές Σεπτεμβρίου σε φερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με 28%, έναντι 22% του Φερνάντο Χαντάν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, αντικαταστάτη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα.

Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρο πιστεύουν ότι τα ΜΜΕ παραποιούν τα λεγόμενά του και τον στηρίζουν λόγω των δεσμεύσεών του για περισσότερη ασφάλεια και πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά και του γεγονότος ότι τα άλλα μεγάλα κόμματα μαστίζονται από υποθέσεις διαφθοράς.