Αίτημα να κυρωθεί από τη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου στις ΔΕΚΟ κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών ΓΙάννης Στουρνάρας
Το αίτημα αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει συρρικνώσει τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές λειτουργίες μέχρι καταργήσεως τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική είναι απαράδεκτη.
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης «να τα περάσει όλα μέσα από χαραμάδες».
Από τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτύρη, ζήτησε «η συζήτηση να είναι ουσιαστική και όχι βιαστκή».
Τέλος την έντονη διαφωνία του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι η σύντμηση του χρόνου δεν δικαιολογείται.
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι η κυβέρνηση αιτείται του κατεπείγοντος γιατί η αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνεται στη δέσμη των κατεπείγουσων ρυθμίσεων