Δεκτή η πρόταση Δένδια για στρατηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα στη Λάρισα

Κλείδωσε η περεταίρω εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αφού δεκτή έγινε σύμφωνα τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια η πρόταση της Ελλάδας να λειτουργήσει το στρατηγείο Λάρισας ως στρατηγείο της επιχείρησης «Ασπίδες» κατά των Χούθι, με την Αθήνα να αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης.
Σε ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή επιχείρηση ‘Ασπίδες’ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το στρατηγείο της Λάρισας, ως στρατηγείο για την επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας, ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει… pic.twitter.com/4dkFNupOtf
— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 31, 2024
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο συμβούλιο, ο κ. Δένδιας είχε προαναγγείλει ότι θα προτείνει να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης και θα προσφερθεί το στρατηγείο στη Λάρισα ως στρατηγείο για αυτήν την επιχείρηση.