Αποδεκτή έγινε χτες, από το Εφετείο του Λονδίνου, η προσφυγή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, κατά προηγούμενης δικαστικής απόφασης της Βρετανίας, με την οποία δινόταν πρόσβαση στον χρυσό της Βενεζουέλας, περίπου 30 τόνων του πολύτιμου μετάλλου, που φυλάσσεται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στον Χουάν Γουαϊδό.
Η απόφαση που ακυρώθηκε στηριζόταν στην αναγνώριση, από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, του Γουαϊδό ως νόμιμου προέδρου της Βενεζουέλας και είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή όταν ανακοινώθηκε, το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Η αξία του χρυσού της Βενεζουέλας που φυλάσσεται στην Βρετανία ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολλάρια και αποτελεί καταφύγιο της κυβέρνησης Μαδούρο, που αντιμετωπίζει τις βάρβαρες κυρώσεις των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χουάν Γουαϊδό και οι συν αυτώ έχουν ήδη αποδεδειγμένα εμπλακεί σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα, αλλά και σε πολιτικές κατά του λαού της Βενεζουέλας, εμποδίζοντας ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα να φτάσουν στον προορισμό τους.