Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είχε προηγουμένως πετάξει το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη σε σχέση με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, δηλώνοντας:

«Προσωπικά κουράστηκα. Δε θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα. Πάμε παρακάτω. Η ζωή συνεχίζεται. Όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα. Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, κουράστηκα. Δεν υπάρχει το κράτος να κάνει κάτι παραπάνω σε αυτό το θέμα. Τα έχει κάνει όλα. από δω και μπρος ο καθένας έχει την ατομική ευθύνη… δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Ο Καπραβέλος απάντησε σήμερα στο OPEN στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, καθώς υπάρχει πίεση και κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος υγείας.

«Όλη μου η μονάδα είναι γεμάτη ανεμβολιαστους. Να πω και εγώ καλά να πάθετε; Δεν είναι δήλωση αυτή. Οι ασθενείς έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης. Δεν μπορούμε να υποστείλουμε τη σημαία του εμβολιαστικού αγώνα», προσέθεσε.

Κάλεσε ακόμα την πολιτεία να «σηκώσει μανίκια» καθώς «υπάρχουν και άλλα που μπορεί να κάνει», αναφέροντας ενδεικτικά την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας.