«Σε σχέση με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη σημερινή συνέντευξη του πρώην υπουργού κ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι – όπως πάντα – μετέδωσε και μεταδίδει πλήρως, ισοτίμως και χωρίς λογοκρισία τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις απαντήσεις των ερωτώμενων προσώπων, χωρίς, βεβαίως, να ευθύνεται για τις απαντήσεις που δίδονται ή για τις αντιδράσεις τις οποίες προκαλούν οι απαντήσεις. Αυτό έγινε και στην προκείμενη περίπτωση, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.
 
Νωρίτερα, ο Χ. Αθανασίου εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ να συντάσσεται με τις απόψεις Βενιζέλου για τα περί παραγραφής της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis, με τη Νέα Δημοκρατία να επιτίθεται στην κρατική τηλεόραση μέσω ανακοίνωσής της.
 
«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες» τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.