Μιλώντας το Mega, o υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, λέγοντας αρχικά ότι «είναι ένα νομοσχέδιο που κάνει μεγάλη παρέμβαση στο εργατικό δίκτυο που είναι από τις αρχές του δεκαετίας του ’80. Η κατεύθυνση που έχω δώσει στους συνεργάτες μου είναι να πάμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οπότε, ακούω γελώντας αυτά που λένε για κατάργηση 8ωρου. Δεν αμφιβάλω οτι ακόμα και όταν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο θα υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι που θα το λένε αυτό».

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το αν δουλεύοντας 10 ώρες, ο εργαζόμενος θα πληρώνεται υπερωρίες, ο Χατζηδάκης σχολίασε απλά ότι «μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα δουλέψετε 6 ώρες. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη δεν το φέραμε εμείς ως πατέντα».

«Οι υπερωρίες πληρώνονται εξτρά, αλλά σε κάποιες δουλειές, κυρίως εποχιακές, θα δουλεύεις τη μία μέρα λίγο περισσότερο και την άλλη θα κάθεσαι περισσότερο» πρόσθεσε ο Υπουργός.

Όπως αποκάλυψε επίσης, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα έχει ειδικές ρυθμίσεις για την τηλεργασία, αλλά και ηλεκτρονική κάρτα για τους εργαζόμενους, που θα συνδέεται με την «Εργάνη», χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως πολύ φιλεργατικό.