Εγώ μπορεί να μην ξέρω 100% ότι ήταν νερό, απορώ όμως ποιος ξέρει 100% ότι ήταν βενζίνη ή εύφλεκτο υλικό» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ανεξαρτήτως αν ήταν εύφλεκτο ή όχι υλικό εγώ δεν στέκομαι εκεί. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και δεν μου αρέσουν οι εύκολες διαπιστώσεις όταν κανείς δεν έχει πρόσβαση σε στοιχεία».

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος που καταγράφηκε να πετά υγρό σε βαγόνι με αντιφασίστες, φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι το μπιτόνι περιείχε νερό και ότι ήταν απλός επιβάτης που θέλησε να βοηθήσει τους υπόλοιπους, αρνούμενος ότι ήταν αυτός που φώναξε «κάψτε τους»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε επίσης να βγάλει πόρισμα για την 16χρονη στο Νέο Ηράκλειο, που έχει καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ισχυριζόμενος πως «δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της».

«Αυτό προκύπτει και από διάφορους άλλους μάρτυρες και από στοιχεία που είχε η δικογραφία και από τα όσα περιέγραψαν οι άντρες της ΕΛΑΣ που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό. Καμία εμπλοκή στον τραυματισμό της, ίσα-ίσα φώναξαν το ΕΚΑΒ, ήταν από πάνω της, βοήθησαν στην κατάσταση που βρήκαν» είπε συγκεκριμένα.

Μάλιστα ενώ οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι η γιατρός που την περιέθαλψε βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο είχε κάνει λόγο για χυπήματα από γκλομπ, ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για την «εκδοχή που έδωσε η κοπέλα».

«To συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Δέχθηκαν επίθεση οι άντρες της αστυνομίας και μάλιστα σκληρή επίθεση. Και όταν πήγαν πάνω από τη 16χρονη για να την περιθάλψουν, σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζονται αλλά δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από την αντίθετη πλευρά με ξύλα, με καδρόνια, με μπουκάλια» προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της 16χρονης, την οποία κοινοποίησε η δικηγόρος Άννυ Παπαρρούσου, το ιατροδικαστικό πόρισμα καταλήγει ότι η κοπέλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Επίσης καταγγέλλει πως ότι αστυνομικοί ομολόγησαν στην οικογένεια, ότι η κοπέλα χτυπήθηκε γιατί από το ντύσιμό της έκριναν ότι ήταν σε ομάδα ατόμων που είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς.