Ερωτηθείς αν οι θεσμοί έθεσαν θέμα μείωσης εξοπλισμών, παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να μιλάνε πολύ για εξοπλιστικά προγράμματα η πλευρά εκεί της Γερμανίας «Γκάμπριελ και ΣΙΑ», διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά το χορό από τις μίζες και εξακολουθεί να υπάρχει και το αίτημα σε εκκρεμότητα που υπέβαλε, μπροστά στην κ. Μέρκελ, στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να διευκολυνθούμε με την λίστα Siemens».
Είπε ότι η Κυβέρνηση θα επιθυμούσε την εξεύρεση λύσης μέχρι τις 18 Ιουνίου, τονίζοντας ότι «παλεύουμε για λύση εντός Ευρωζώνης» και πρόσθεσε ότι «προφανώς όμως κάποιοι ζητάνε τη μη λύση».
Εκτίμησε ότι «οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι η οποιαδήποτε ρήξη αν προκύψει, από εκείνους θα ξεκινήσει, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη και δεν θα πληγώσει απλά και μόνο την Ελλάδα. Θα πληγώσει όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο και θα αναταράξει την παγκόσμια οικονομία.
«Και οι Αμερικανοί δεν είναι τυχαίο ότι βγαίνουν κάθε τόσο είτε με τον δικό τους Υπουργό Οικονομικών είτε με τον κ. Ομπάμα και λένε «βρείτε τα» (και βεβαίως και από την πλευρά της Ελλάδας, για μεταρρυθμίσεις, δεν θα το κρύψουμε αυτό) ανησυχώντας, σαφώς, για την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Η οποία είναι μία θέση σταθερότητας απέναντι σε ότι συμβαίνει σε Κριμαία, με τζιχαντιστές, με την Λιβύη. Εάν μας αναταράξουν ανοίγουν «κερκόπορτες».
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είπε ότι «η μεγαλύτερη σύγκληση και η πιο δημόσια σύγκληση πολιτικών αρχηγών, είναι αυτή που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, όπου τοποθετήθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων, όπου είπαν αυτά τα οποία έπρεπε ή ήθελαν να πουν και μάλιστα παρουσία των Ελλήνων, μια που μεταδόθηκε ζωντανά η συνεδρίαση της Βουλής, νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών έγινε. Και έγινε και διάφανα. Ανοιχτά. Δεν είναι κάτι το οποίο κρύφτηκε από τον κόσμο».
Τέλος, ανέφερε ότι οι διαφορετικές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ορισμένα νομοσχέδια δεν απειλούν την συνοχή της Κυβέρνησης. Ειδικά για το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό είπε ότι οι ΑΝΕΛ εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις βελτιώσεις και στο άρθρο 1 και στο 7 και στο 8 και στο 10, και αναμένουν από την αρμόδια Υπουργό να κάνει τις τροποποιήσεις.
«Εάν δεν τις κάνει, έτσι όπως τουλάχιστον το εισέπραξα και από τον επικεφαλής εισηγητή της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας τον κ. Νίκο Μαυραγάνη, δεν θα το ψηφίσουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα ψηφίσουμε αυτό το Νομοσχέδιο, ότι χάνεται η συνοχή στο μείζον, που το μείζον, μη γελιόμαστε, είναι το να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη. Καταψηφίσαμε το θέμα με το Τζαμί, καταψηφίσαμε το θέμα με το Μέγαρο Μουσικής, δεν νομίζω ότι έβλαψε τη συνοχή της Κυβέρνησης, παρά τους τίτλους που είδα τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο κ. Κουΐκ.