Μέρα μεσημέρι και η 32χρονη Δώρα δολοφονείται εν ψυχρώ. Είναι λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Τετάρτης, 22/09, και ο θύτης, ο 40χρονος πρώην κακοποιητικός σύντροφος της Δώρας, έχει στήσει καρτέρι. Η κοπέλα, είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στην οδό Μόσχας, στην περιοχή του Ροδινιού της Ρόδου, καθώς το σπίτι της βρίσκεται στην παράλληλη οδό. Μόλις η γυναίκα επιχείρησε να μπει στο αυτοκίνητό της, ο 40χρονος, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, στοχεύει τη Δώρα, μέσα από το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, και της αφαιρεί τη ζωή με μόλις δύο σφαίρες. Γιατί; Όχι γιατί τον χώρισε. Αλλά γιατί ήταν ένας αδίστακτος γυναικοκτόνος, που δεν δέχτηκε το «δεν θέλω» ως πειστική απάντηση. Λίγες ώρες αργότερα, πέφτει νεκρός από το ίδιο του το χέρι, από την ίδια καραμπίνα με την οποία είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τη Δώρα, αφήνοντας πίσω σημείωμα το οποίο έγραφε «Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω».

«Δεν θα βγαίνεις, δεν θα βλέπεις τηλεόραση, θα κοιμάσαι όταν κοιμάμαι»

Η Δώρα, μετρούσε μόλις 9 μήνες σχέσης με τον δολοφόνο της. Από τον Ιούλιο είχαν αποφασίσει να συγκατοικήσουν. Όπως δήλωσε η μητέρα της Δώρας στην τηλεόραση του Mega «κάποια στιγμή μου λέει, μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες. Μου έλεγε έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό».

Η μητέρα της Δώρας δεν δίστασε να περιγράψει ακραίες σκηνές ζήλιας, χειριστικής, αυταρχικής και κακοποιητικής συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο 40χρονος γυναικοκτόνος και αυτόχειρας της απαγόρευε να βγει από το σπίτι. «Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει. Της έλεγε ότι δεν θέλει να βλέπει μόνη της τηλεόραση και ότι θέλει να πηγαίνει για ύπνο όταν κοιμάται αυτός».

Μετά τις διακοπές στην Κάλυμνο, η Δώρα εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα της ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μου λέει μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ και σε περιμένει». Ένα βράδυ, η Δώρα κάλεσε την μητέρα της 4 η ώρα τα ξημερώματα και της είπε: «Μαμά, είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω», ενώ ταυτόχρονα στράφηκε στο θύτη της και είπε: «Τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω».

«Χώρισα και γλίτωσα»

Η Δώρα και ο 40χρονος μετρούσαν περίπου ένα μήνα χωρισμένοι. Η Δώρα αποφάσισε να φύγει μακριά από την κακοποιητική και επικίνδυνη αυτή σχέση και το έκανε. Για τον 40χρονο όμως, το «δεν θέλω», δεν φαίνεται να ήταν πειστική δικαιολογία για να τη σεβαστεί και να την αφήσει ήσυχη. «Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η μητέρα της Δώρας για την ημέρα του φόνου, με τον πατέρα της, κ. Τριαντάφυλλο να προσθέτει «Φοβόμουν για το κορίτσι μου, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε μέχρι εκεί».

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η Δώρα είχε τηλεφωνήσει χθες, την ημέρα της δολοφονίας, στην καλύτερή της φίλη. «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς χώρισα», της είχε αναφέρει. Σύμφωνα με την ίδια, η Δώρα ένιωθε «να πνίγεται» από την σχέση της, καθώς δεν μπορούσε να βγει ούτε για έναν καφέ με μία φίλη, ενώ δήλωνε χαρούμενη που ελευθερώθηκε, βάζοντας τέλος στο δεσμό της με τον 40χρονο. Μάλιστα, η φίλη της Δώρας, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ανέφερε ότι η κοπέλα είχε όνειρα για το μέλλον. «Τον τελευταίο καιρό σπούδαζε. Έκανε ένα μεταπτυχιακό, είχε πολλά όνειρα και δυστυχώς κόπηκαν μέσα σε μια στιγμή», είπε.

Μία μέρα πριν τη δολοφονία, η αδερφή της Δώρας, Έφη, της είπε «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα».