Με σαρκαστικό ύφος, ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τα δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ που υποστήριζαν πως οι δανειστές του τράβηξαν το αυτί και απαίτησαν νέα προαπαιτούμενα μέτρα για την τρίτη αξιολόγηση.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα είναι ανακούφιση για το Σώμα, όπως είναι και για 'μένα, ότι, όπως θα έχετε προσέξει, δεν έχουν μεγαλώσει τα αφτιά μου τις τελευταίες τρεις ημέρες» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. Διαβάζω ότι πήγα στις Βρυξέλλες και μου τράβηξαν τα αφτιά για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν γίνει. Καμία συζήτηση δεν έγινε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Διαβάζω ότι μας τράβηξαν τα αφτιά για τα προαπαιτούμενα και επειδή έχουμε καθυστερήσει, ότι μας έβαλαν καινούργια προαπαιτούμενα.

Αλλά οι δημοσιογράφοι που το λένε αυτό δεν έχουν διαβάσει καν τις ανακοινώσεις της Ε.Ε., ότι ήταν 113 προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος του προγράμματος και 95 που προσπαθούμε να τα κάνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν έχει αλλάξει τίποτε πάνω σε αυτό. Διαβάζω ότι μου τράβηξαν τα αφτιά και επειδή καταθέτουμε νομοσχέδια, χωρίς να τους έχουμε ενημερώσει. Πρέπει να σας πω ότι ούτε και γι' αυτό έγινε οποιαδήποτε αναφορά στις Βρυξέλλες και στη συνάντηση που είχα εγώ και ο Γιώργος Χουλιαράκης με τον Πιέρ Μοσκοβισί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνουμε πίσω για το νομοσχέδιο»

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση το έχει παρουσιάσει στους θεσμούς και «μπορεί να έχουν κάποιες αντιρρήσεις», αλλά η άποψη της κυβέρνησης είναι πως «δεν υπάρχει καθόλου back tracking» και ότι είναι ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο που διευρύνει τα δικαιώματα με έναν τρόπο που πρέπει να έχει βαθιά υποστήριξη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν από την κυβέρνηση να τραβήξει πίσω το νομοσχέδιο. «Πρέπει να σας πω ότι δεν έγινε καμία αναφορά με τον κ. Μοσκοβισί σε αυτό το νομοσχέδιο, ούτε και σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο που να έχουμε καταθέσει, και ότι μας ζητάνε, όπως διαβάζω, ότι πρέπει να το πάρουμε πίσω».