Όπως τόνισε γι’ αυτό το θέμα, υπάρχει σχέδιο από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τις ανατιμήσεις στα αγαθά και σε αυτό το σχέδιο προστίθενται στοιχεία και πολιτικές και η κυβέρνηση αξιοποιεί προσπάθειες για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά. «Πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε στοχευμένα μέτρα με έγνοια τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες. Εργαζόμαστε σκληρά και δεν πρόκειται να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επέμεινε στις προτάσεις του που είχε στην επιστολή προς την Φον ντερ Λάιεν. «Η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε. Όσον αφορά στο ζήτημα της έλλειψης αγαθών, υποστήριξε: «Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας αγαθών».

Μιλώντας για την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Δυστυχώς και σε αυτή την περίσταση ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται με ανεκδιήγητη ανωριμότητα. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τους Έλληνες πολίτες μειωμένης αντίληψης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μειωμένης αξιοπιστίας και υπευθυνότητας, λέει ψέματα στους πολίτες προσφέροντας για μία ακόμα φορά κακές υπηρεσίες».

Σχετικά με το ζήτημα του πολέμου της Ουκρανίας, ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε λέγοντας: «Απέναντι στη ρωσική εισβολή δεν χωρούν μισόλογα, ίσες αποστάσεις και επιφυλάξεις. Οι Ουκρανοί με τη γενναία αντίστασή τους κάνουν πολλά για όλους μας. Καλούμε όλους όσους βάζουν ένα «αλλά» στο στόμα τους να μην φανούν κατώτεροι των προγόνων μας στην τοποθέτηση μας απέναντι στη ρωσική εισβολή».

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, που αποτελεί μία γαλλική πρωτοβουλία.