Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ν. Δένδιας τόνισε πως ήταν λάθος της κυβέρνησης να συνδέσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ επισήμανε ότι λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την επιβολή μνημονίου διάρκειας μισού αιώνα.

«Είναι μεγάλο λάθος η σύνδεση του χρέους με την αξιολόγηση. Κι αυτό μάλιστα για ένα ζήτημα που επηρεάζει τα μακροοικονομικά δεδομένα κυρίως, αφορά ρύθμιση και όχι αναδιάρθρωση του χρέους και δεν προσφέρει άμεση ανακούφιση στα τεράστια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν επιτρέπουν την μείωση της ανεργίας. Μακάρι να αποσπάσει ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν η κυβέρνηση, αλλά είναι απαράδεκτο να διατηρεί και σήμερα αυταπάτες και να βάζει σε περιπέτειες την χώρα. Δεν θα πρέπει επίσης να υποβαθμίζουμε τον κίνδυνο, μέσα από μία προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει πάση θυσία μία δήθεν “επιτυχία”, να βρεθεί η χώρα με ένα μνημόνιο διάρκειας μισού αιώνα».


«Έπρεπε να έχει ήδη φύγει η κυβέρνηση»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, καθώς είναι ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας και «κατάφερε» να επαναφέρει τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι δυσκολίες των τελευταίων εβδομάδων αποδεικνύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί με στοιχειωδώς αποδεκτό τρόπο κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Το ότι “κατόρθωσε” να επανεμφανιστούν μετά από δύο χρόνια τα σενάρια για Grexit, παρότι προηγουμένως ψήφισε ένα τέταρτο μνημόνιο, είναι μία απόδειξη της πολιτικής και διαχειριστικής της ανεπάρκειας. Συνεπώς, έπρεπε να έχει φύγει ήδη… χθες. Κάθε ημέρα που περνά βλάπτει περισσότερο τη χώρα και αυξάνει περαιτέρω τον λογαριασμό για τους Έλληνες πολίτες».

«Υπάρχουν φαινόμενα λαϊκισμού στη ΝΔ»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν φαινόμενα λαϊκισμού εντός της ΝΔ,  παραδέχθηκε πως αυτό ισχύει αλλά το ζήτημα είναι να περιοριστούν αυτές οι φωνές για να μην φτάσει η ΝΔ να μοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ.

«Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι θα ήταν αδύνατον σε ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα, όπως είναι η ΝΔ, να μην υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα. Το ζήτημα είναι σε ποια έκταση συμβαίνει αυτό και να μην υποκύψουμε μαζικά στον πειρασμό να αντιπαρατεθούμε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ίδιο όπλο, τις κραυγές και τον οχετό ύβρεων, όπως έπραξαν τα συγκεκριμένα κόμματα απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση. Μεμονωμένες φωνές τέτοιου είδους, πάντα θα υπάρχουν».