Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ενημέρωσε τους αξιωματούχους ασφαλείας ότι χιλιάδες μετανάστες δήλωσαν πρώην μαχητές των Ταλιμπάν, κατά τη διαδικασία του αιτήματος ασύλου, σύμφωνα με το περιοδικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ακόμη ότι τουλάχιστον 70 Αφγανοί ερευνώνται από τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, παρότι δεν είναι σαφές αν όλοι τους θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι ενεργά μέλη των Ταλιμπάν. Έξι βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση και ανακρίνονται, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές ακροαματικές διαδικασίες που αφορούν πολλούς άλλους, προσθέτει το περιοδικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχόλιο από την BAMF ή τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία δέχεται επικρίσεις επειδή επέτρεψε την είσοδο σε τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών – ειδικά έπειτα από τις πολλές ένοπλες επιθέσεις. τον περασμένο χρόνο. που συνδέονται με μετανάστες -απελαύνει ομάδες Αφγανών των οποίων το αίτημα ασύλου έχει απορριφθεί.

Η Μέρκελ, η οποία επιδιώκει την επανεκλογή της, για τέταρτη θητεία, στις 24 Σεπτεμβρίου, υπερασπίστηκε πρόσφατα την αύξηση των απελάσεων αυτών, λέγοντας ότι όλες οι άλλες χώρες – μέλη της ΕΕ κάνουν το ίδιο. Όπως είπε η καγκελάριος, περίπου το 55% των Αφγανών έλαβαν καθεστώς πρόσφυγα στη Γερμανία, ενώ το 45% απορρίφθηκε.