Δέσμευση Αχτσιόγλου για «πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις» σε 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες (video)

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δεσμεύτηκε πως με παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας θα υπάρξουν «πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις» για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Υποστήριξε ότι στη «μεταμνημονιακή» περίοδο, η κυβέρνηση έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ενώ επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως με την πολιτική που εφάρμοσε χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα και το παρέδωσε με έλλειμμα 1,1 δισεκατομμυρίου, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές.
Nikos Libertas / SOOC
|

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Ε. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στο μέτρο της ασφαλιστικής ελάφρυνσης χιλιάδων μη μισθωτών (ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων γιατρών, μηχανικών και δικηγόρων), που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως «η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα περίοδο, η οποία για την κυβέρνησή μας έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, συνολικά, με τις νέες παρεμβάσεις, 250.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι θα έχουν πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν το προηγούμενο διάστημα και όχι με εκτιμήσεις ή προβλέψεις, ήδη το 88% των μη μισθωτών πληρώνει χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. «Δηλαδή, περίπου 1.250.000 μη μισθωτοί ήδη πληρώνουν λιγότερα και άλλοι 250.000 έχουν τις πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις που προαναφέρθηκαν. Ουσιαστικά, λοιπόν, το σύνολο των μη μισθωτών (περίπου 1,5 εκατομμύριο) ευνοείται με το νέο ασφαλιστικό και τις πρόσθετες ελαφρύνσεις του 2019».

«Η ΝΔ χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα»

Επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι ξεκάθαρος στόχος της είναι η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με οδυνηρές συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους, κάτι που ποτέ δεν έκρυψε. Τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα, παραδίδοντάς το με 1,1 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές.

«Η ΝΔ δεν σταμάτησε ποτέ τη ρητορική της υπονόμευσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, άλλοτε με την κινδυνολογία περί κατάρρευσης του συστήματος και άλλοτε με τα ψέματα περί αφαίμαξης των επαγγελματιών. Είχα πει εδώ και πολύ καιρό ότι αυτή η τακτική δεν είναι τυχαία, έχει σκοπό και στόχο. Ο στόχος ήταν προφανής, είναι πλέον και ομολογημένος από την αξιωματική αντιπολίτευση διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με οδυνηρές συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Τον στόχο αυτό επιβεβαιώνει και η πολιτική που η ΝΔ εφάρμοσε και χρεοκόπησε το ασφαλιστικό σύστημα παραδίδοντάς το με 1,1 δισ. ευρώ έλλειμμα, μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων και με απλήρωτες 400.000 συνταξιοδοτικές παροχές. Σήμερα που το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει ξανασταθεί στα πόδια του τι αντιπροτείνει η ΝΔ;».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις