Το ζήτημα της ισόβιας κάθειρξης έρχεται ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων μετά και το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σήμερα στα τηλεοπτικά πάνελ και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ANT1. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως διαχρονικά υποστηρίζει την αυστηροποίηση των ποινών του Ποινικού Κώδικα, ενώ αναφορικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπου μετά τα 17 χρόνια εξετάζεται αν συντρέχουν οι λόγοι αναστολής της ισόβιας ποινής, σημείωσε ότι «για ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε ο ποινικός κώδικας να μην προβλέπει αναστολή της ποινής».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε αυτή τη συζήτηση «πρέπει να είμαστε συνεπείς διαχρονικά, μετά από 17 χρόνια που θα έχει ξεθωριάσει η μνήμη του σοκαριστικού αυτού εγκλήματος», καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά,  «τότε, οι δικαιωματιστές θα ξεχάσουν και θα πουν ότι οι ποινές αυτές είναι εξοντωτικές». «Πρέπει να έχουμε μια σταθερή θέση στην ποινική αντιμετώπιση του εγκλήματος», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και δήλωσε βέβαιος ότι «ο αρμόδιος υπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες».

Μιλώντας για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών ο ίδιος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και σε περιπολικά και σε ανθρώπινο δυναμικό την αστυνομία» και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια του πολίτη». Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη συγκεκριμένων προσώπων εξέφρασε τη συμφωνία του ως προς το να γίνει δημόσιος διάλογος για το ποια πρέπει θα είναι τα κριτήρια.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάνναβη

Τη διαφορετική του θέση -που ήταν και πρότερη θέση της ΝΔ- επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών,  παίρνοντας αποστάσεις από τις τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάνναβη. Θυμίζουμε πως στροφή 180 μοιρών έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης καθώς λίγα χρόνια μετά από την τοποθέτηση του ότι «η πρώτη επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο… μπάφος» αλλά και τη σχετική καταψήφιση από πλευράς του, παραδέχθηκε ότι «κάναμε λάθος το 2018» και τη συμβολή του Ν. Καρανίκα στο θέμα.  Ωστόσο, την αντίθετή του θέση διατύπωσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Έχω κάνει τις τοποθετήσεις μου στο υπουργικό, έχω διατυπώσει τις θέσεις μου, δεσμεύομαι από τη συλλογικότητα των αποφάσεων και δε σχολιάζω τοποθετήσεις συναδέλφων», είπε συγκεκριμένα. Ερωτηθείς για το αν επιμένει στις απόψεις που είχε διατυπώσει το 2018 «περί ανεξέλεγκτης χρήσης του χασίς», επανέλαβε πως οι θέσεις του είναι σταθερές, και σε ό,τι αφορά τα θετικά λόγια του υπουργού ανάπτυξης για τον Νίκο Καρανίκα, ο Μάκης Βορίδης είπε πως «για αυτά θα πρέπει να ρωτήσετε τον Άδωνι. Σέβομαι τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και προσωπικά έχω διατυπώσει τις θέσεις μου», επανέλαβε χαρακτηριστικά. Βέβαια, ο υπ. Εσωτερικών είχε εκφραστεί εντόνως στο υπουργικό εναντίον του Α. Γεωργιάδη, φτάνοντας μέχρι σημείου να κάνει λόγο για εμπόριο ναρκωτικών με τις ευλογίες του κράτους, με τον όλο καυγά να τελειώνει με παρέμβαση Μητσοτάκη.