Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το νοσοκομείο Κάσρα στην Τεχεράνη, όπου νοσηλευόταν η Αμίνι, όπου σύμφωνα με το Reuters οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον τους και αρκετοί συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, η σορός της Αμίνι μεταφέρθηκε στη γενέτειρά της επαρχία του Κουρδιστάν για ταφή, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου, όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters μέλος της Hengaw, μιας κουρδικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «ανάγκασαν την οικογένεια της Amini να πραγματοποιήσει την κηδεία χωρίς καμία τελετή για να αποτρέψουν εντάσεις».

Παρά τις προειδοποιήσεις, εκατοντάδες άνθρωποι φέρεται να συγκεντρώθηκαν στη γενέτειρα της Αμίνι, Σακέζ, για την ταφή, ενώ σύμφωνα με το Reuters κάποιοι φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα όπως «θάνατος στον δικτάτορα». Οι κουρδικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κάλεσαν σε γενική απεργία σε όλο το Κουρδιστάν, ενώ βίντεο με διαδηλωτές στο Σακέζ να σκίζουν αφίσες του ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, έχουν διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η γυναίκα επισκεπτόταν την Τεχεράνη με την οικογένειά της στις 13 Σεπτεμβρίου όταν συνελήφθη από την αστυνομία ηθικής για φερόμενη παραβίαση του νόμου περί χιτζάμπ. Στην οικογένειά της είπαν ότι θα αποφυλακιζόταν από το αστυνομικό τμήμα μετά από μια «συνεδρία επανεκπαίδευσης», ωστόσο μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Αμίνι ξυλοκοπήθηκε στο βαν κράτησης, έναν ισχυρισμό που η αστυνομία αρνείται, υποστηρίζοντας ότι υπέστη καρδιακή προσβολή.

Από τη μερία της, η ιρανική κυβέρνηση αναφέρει πως έδωσε αμέσως εντολή στους αρμόδιους Ιρανούς αξιωματούχους να διεξαγάγουν διεξοδική έρευνα για το περιστατικό, απαιτώντας να το αντιμετωπίσουν ως «μια ειδική περίπτωση», ενώ έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μεριάς των Ηνωμένων Πολιτειών.