Οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στην ειρηνική απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, όπως καταδεικνύει οπτικοακουστικό υλικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας από χθες.

Στο ThePressProject διαδηλωτής (τα στοιχεία του οποίου διαθέτουμε) που τραυματίστηκε από κρότου λάμψης καταθέτει τη δική του μαρτυρία. «Εγώ είμαι σερβιτόρος και ήμουν στο μπλοκ του ΣΣΜ (Σωματείο Σερβιτόρων & Μαγείρων). Στο Σύνταγμα συσπειρωθήκαμε με το μπλοκ της ΣΒΕΟΔ κι εκεί ξαφνικά κι ενώ περπατούσαμε μας επιτέθηκε η αστυνομία. Αρχίσαμε να τρέχουμε. Δεν προλάβαινα καν να δω τι γίνεται πίσω. Ξαφνικά νιώθω βαρύ το κεφάλι μου και πηγαίνει μπροστά το σώμα μου. Βούλωσαν τ’ αφτιά μου. Έφυγαν και τα γυαλιά μου κάτω. Ρωτάω τη φίλη μου “τι έχω στο κεφάλι” και μου λέει “τρέχει πολύ αίμα”. Παίρνουμε ταξί και πάμε στην πολυκλινική στις πρώτες βοήθειες. Έχω κάνει τέσσερα ράμματα σε δύο σημεία» περιέγραψε.

Όπως του είπαν και οι γιατροί και μας μετέφερε, «η κρότου λάμψης έσκασε πολύ κοντά μου και μου ήρθαν θραύσματα».

Ο ίδιος δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία, καθώς όπως μας είπε, στην πολυκλινική δεν του επέτρεψαν να βγάλει φωτογραφίες, αλλά του παρείχαν πρώτες βοήθειες χωρίς να δοθεί έκταση στο πώς και το γιατί.

ΤΡΡ