Στη διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προχώρησε το Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου με αφορμή τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το dikastiko.gr η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα είχε ασκήσει ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Ζήσης Κωνσταντίνου.Κατά τη διαδικασία στο πειθαρχικό, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κλήθηκε για εξηγήσεις, όπου εκεί κατά την ίδια πηγή ο Κωνσταντίνος Πλεύρης φέρεται να ισχυρίστηκε ο χαιρετισμός ήταν «4Αυγουστιανός κι όχι ναζιστικός».

Άλλωστε και ενώπιον του δικαστηρίου προκλητικά είχε πει:«Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι [σηκώνει το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό]». Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως : «Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Άρειος Πάγος απόφαση που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό  και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς».