X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Διαγραφή προστίμων για τις συλληφθείσες την Ημέρα ενάντια στην έμφυλη βία ζητάει το ΜέΡΑ25

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε μια συνέντευξη που ξεστόμισε ένα κάρο ψέματα, όπως φερ’ ειπείν για το ότι οι αστυνομικοί κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου κρατούσαν αποστάσεις ο ένας από τον άλλο ή ότι δεν τραυματίστηκαν διαδηλωτές, αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη από τις 9 φεμινίστριες που προσήγαγαν στο Σύνταγμα την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας έναντι των γυναικών» σχολιάζει το ΜέΡΑ25 για τη «συγγνώμη» του Υπουργού για την «υπερβολή» της ΕΛ.ΑΣ, όπως τη χαρακτήρισε.
Aris Oikonomou / SOOC
|

«Φανταζόμαστε λοιπόν, ότι αφού ο Υπουργός “Προστασίας” του Πολίτη έκρινε ως υπερβολικές τις ενέργειες των δυνάμεων καταστολής του, θα διαγραφούν και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για αυτή την υπερβολή και θα μπουν οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν στο αρχείο. Ειδάλλως η υπερβολή αυτή συνεχίζεται και η ούτως ή άλλως κίβδηλη συγγνώμη του στις γυναίκες που κρατήθηκαν παράνομα για αρκετές ώρες, χωρίς καμία κατηγορία και χωρίς στην αρχή, καν πρόσβαση στις συνηγόρους τους, είναι υποκριτική, επικοινωνιακή και δεν λαμβάνεται σοβαρά από κανέναν πολίτη» προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Real.

«Οι αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, οι 5.000 φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους» υποστήριξε επίσης, αρνούμενος σε πολλές απαντήσεις του για ακόμα μία φορά την πραγματικότητα. Βέβαια νωρίτερα, στην ίδια συνέντευξη εκτίμησε, παρά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ότι «η συγκέντρωση στο Εφετείο άφησε το αποτύπωμά της στον κορονοϊό». Σχετικά με την αστυνομική βία, αναρωτήθηκε αν «υπάρχει όλους αυτούς τους μήνες τραυματίας διαδηλωτής; Πουθενά».

Χρυσοχοϊδης: Στους αστυνομικούς «δεν κολλάει έξω ο ιός», στο Εφετείο κολλούσε, αστυνομική βία δεν υπάρχει και «συγγνώμη» στις 9 φεμινίστριες


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις