X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Διαγραφή Τσαβλή για το σκάνδαλο των παράνομων εμβολιασμών «γαλάζιων στελεχών» και ευθύνες κατά Μιχαηλίδου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, απευθυνόμενος προς τα μέλη της ομάδας του, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί με θέμα τη διαγραφή από τους κόλπους της του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή, μετά από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τους εμβολιασμούς στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας, ανακοίνωσε την πρόθεση για διαγραφή Τσαβλή. Τα μέλη της διοικούσας παράταξης αποφάσισαν ομοφώνως υπέρ της διαγραφής του, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε λευκό. Την ίδια ώρα για κάλυψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στην «εκλεκτή» του Πρωθυπουργού, Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κα Νάκου, κατηγορεί η Θεανώ Φωτίου, αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Η Φωτίου καταγγέλλει ότι για πετύχουν το σκοπό τους προχώρησαν και σε παραποίηση ημερομηνιών.
George Vitsaras / SOOC
|

«Hχηρό μήνυμα ενότητας αλλά συγχρόνως και μηδενικής ανοχής απέναντι σε ενέργειες που αντιβαίνουν το πλαίσιο των αρχών που ακολουθεί η διοικούσα παράταξη» έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, απευθυνόμενος προς τα μέλη της ομάδας του, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί με θέμα τη διαγραφή από τους κόλπους της του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσου Τσαβλή, μετά από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τους εμβολιασμούς στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας.

Τα μέλη της διοικούσας παράταξης αποφάσισαν ομοφώνως υπέρ της διαγραφής του Δρόσου Τσαβλή, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε λευκό.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην κεντρική τοποθέτησή του επεσήμανε πως πρόκειται και για τον ίδιο για μια πολύ οδυνηρή διαδικασία. Ο Ζέρβας έδωσε για ακόμη μία φορά στον Δρόσο Τσαβλή την ευκαιρία να παραιτηθεί από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για ζήτημα αρχής, διερωτώμενος γιατί ο Τσαβλής επέλεξε να εμβολιάσει συγγενικά του πρόσωπα αντί για παράδειγμα να καλέσει να εμβολιαστεί το προσωπικό βάρδιας είτε της καθαριότητας είτε της δημοτικής αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι χωρίς όριο και χωρίς καμία αιδώ συνεχίζονται οι παραβιάσεις της δήθεν «λίστας εμβολιασμών» της κυβέρνησης, που προβλέπει τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και ατόμων τρίτης ηλικίας, εκτός των υγειονομικών.

Τελευταίο κρούσμα, τα δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και «δικοί τους άνθρωποι» στη Θεσσαλονίκη που εμβολιάστηκαν χωρίς να το δικαιούνται στη Θεσσαλονίκη, αντί για παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους που ήταν προγραμματισμένο.

Υποκριτική «αναστολή της κομματικής ιδιότητας» ανακοίνωσε το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για δύο στελέχη, ενώ η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για παράβαση καθήκοντος.

Αίσχος στελεχών της ΝΔ που έκλεψαν τη σειρά εμβολιασμού παιδιών με αναπηρία και ηλικιωμένων

Η Μιχαηλίδου «καλύπτει» την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου επιχειρεί να καλύψει την «εκλεκτή» του Πρωθυπουργού, Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κα Νάκου, για το σκάνδαλο των παράνομων εμβολιασμών φίλων, γνωστών και «γαλάζιων στελεχών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Θεανώ Φωτίου, αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, διευκρινίζοντας, ότι για πετύχουν το σκοπό τους προχώρησαν και σε παραποίηση ημερομηνιών.

Η επικεφαλής του Κέντρου είναι το κεντρικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Νάκου, η οποία μάλιστα είχε το θράσος να κατηγορήσει τον ΕΟΔΥ και τους γιατρούς για όσα συνέβησαν. Μιλώντας στα κανάλια, υποστήριξε πως «Η διαδικασία του εμβολιασμού ανήκει στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που συζητάμε, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, παρότρυνε τους γιατρούς να δουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να κάνουν τα εμβόλια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Φωτίου έχει ως εξής:

Μετά τις αθρόες καταγγελίες για το σκάνδαλο των εμβολιασμών ατόμων εκτός των φιλοξενούμενων και του προσωπικού των ιδρυμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποπεμφθεί η Πρόεδρός του- η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη- η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου προσπάθησε σήμερα «να θολώσει το τοπίο, με παραποίηση των ημερομηνιών εμβολιασμών, για να διασώσει την «εκλεκτή» του κ. Μητσοτάκη διοικήτρια.

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα ανάγεται στις 25 Ιανουαρίου και ότι τότε, ο ΕΟΔΥ, επειδή ήταν η αρχή ακόμη των εμβολιασμών, δεν είχε δώσει σαφείς οδηγίες για το ποιες ομάδες θα έπαιρναν πιθανές δόσεις εμβολίων που περίσσευσαν. Γι αυτό ο γιατρός υπεύθυνος των εμβολιασμών κάλεσε δικούς του γνωστούς και φίλους ώστε να μη χαθούν τα εμβόλια. Μάλιστα διατείνεται ότι η κα Νάκου ήταν απούσα και δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το πρόβλημα όμως δεν δημιουργήθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Όπως αποδεικνύεται από επώνυμες καταγγελίες και δημοσιογραφική έρευνα, δημιουργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Για την ημερομηνία εκείνη είχαν ενημερωθεί οι γονείς των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και το προσωπικό του ότι θα εμβολιαστούν, αλλά στη συνέχεια τους το ακύρωσαν, παραπέμποντας τον εμβολιασμό στις καλένδες. Την ίδια ημέρα εμβολιάστηκαν άτομα τελείως ξένα προς τις δομές του ΚΚΠΠ. Για το θέμα μάλιστα αυτό, έχει υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση που θα ερευνήσει τις λεπτομέρειες, δεδομένου ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι τα άτομα αυτά δεν προσήλθαν μετά το πέρας των εμβολιασμών ώστε να μη χαθούν οι δόσεις, αλλά από το πρωί, περιλαμβανόμενα σε λίστα που είχε δοθεί από τη διοίκηση του Κέντρου στον ΕΟΔΥ για προτεραιοποίηση.

Όμως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λέει ο λαός. Ας αναλάβει η κα Μιχαηλίδου τις ευθύνες που της αναλογούν ως εποπτεύουσα το ΚΚΠΠ Κ. Μακεδονίας και ας μην προσπαθεί να «βγάλει λάδι» την κα Νάκου. Να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς στις 16 Φεβρουαρίου δεν είναι παρά το τελευταίο επεισόδιο μιας μακράς σειράς ατασθαλιών, παρατυπιών, παραλείψεων και ευνοιοκρατίας της «γαλάζιας» κας Νάκου που έχουν αποκαλυφθεί από εργαζόμενους του Κέντρου, ωφελούμενους και γονείς ωφελουμένων.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις