Αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγωνισμό με τον οποίο ανατέθηκε η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην κοινοπραξία DIGEA (που συναποτελούν τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια MEGA, ANT1, STAR, ΣΚΑΪ, ALPHA, Μακεδονία)
Η ψηφιακή εκπομπή δόθηκε για 15 έτη αντί τιμήματος 18 εκατ. ευρώ, ενώ όπως επεσήμανε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον πλειοδοτικό διαγωνισμό συμμετείχε μόνο ένας διαγωνιζόμενος, γεγονός που κατά την εκτίμησή της τον καθιστά «φωτογραφικό».
«Από καμία διάταξη νόμου δεν συνάγεται ότι πρέπει να υπάρξει ακύρωση του διαγωνισμού αν συμμετείχε ένας υποψήφιος», της απάντησε ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας πως στον διαγωνισμό υπήρχε όρος ότι θα ήταν νόμιμος ακόμη και αν συμμετείχε ένας υποψήφιος.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την ακύρωση του διαγωνισμού, αλλά ο υφυπουργός αναρωτήθηκε «ποιο στοιχείο οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα πήγαιναν περισσότεροι διαγωνισμοί αν ακυρωνόταν ο διαγωνισμός» και εκτίμησε ότι με την ακύρωση «θα είχαμε απώλεια ζωτικού χρόνου στην ψηφιακή μετάβαση».
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου έδωσε έμφαση στο «εξευτελιστικό τίμημα», όπως το χαρακτήρισε. «Το αντίτιμο των 18 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, σημαίνει 1.222.400 εκατ. το χρόνο. Δηλαδή 203.733,33 λεπτά ετησίως για κάθε ένα από τους 6 σταθμούς. Ουσιαστικά 16.977,77 λεπτά το μήνα ανά επιχείρηση., Ούτε σούπερ μάρκετ δεν νοικιάζεται με τόσο χαμηλό τίμημα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε εγγυητική επιστολή μόλις 100.000 ευρώ.
«Με εντυπωσιάζετε. Σας θεωρώ έξυπνη, άρα είστε ανενημέρωτη και αδιάβαστη», επεσήμανε ο Μ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «προσπαθείτε να βγάλετε καπνό εκεί που δεν υπάρχει ούτε καπνός ούτε φωτιά».
Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών η ΕΕΤΤ, η οποία υλοποίησε τον διαγωνισμό, «έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και διαφύλαξε τα συμφέροντα του δημοσίου», καθώς «ακολούθησε πλήρως τις επιταγές του ελληνικού και διεθνούς πλαισίου». Η διαδικασία ήταν ανοικτή προς όλους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, υπογράμμισε σημειώνοντας ότι η δημοπρασία είναι η ευρωπαϊκή διαδικασία που ακολουθείται.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το τίμημα από το οποίο θα ξεκινούσε ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είναι τα 715 εκατ. ευρώ και ότι αυτό προκύπτει από την μελέτη Μέισον, την οποία παρήγγειλε και πλήρωσε το Δημόσιο.
Η μελέτη της Μέισον, απάντησε ο Μ. Παπαδόπουλος δεν προτείνει τίμημα για τον διαγωνισμό, αλλά συγκρίνει συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία από όλες τις χρήσεις των δεσμών φάσματος, όχι για το διαγωνισμό και λέει ότι η ελληνική οικονομία θα έχει σημαντικό όφελος από το ψηφιακό μέρισμα.