Την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με τη συμμετοχή εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
 
Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η ένταξη του συνόλου των παιδιών στις δομές, μέσω του σχετικού προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων σε αυτές και μόνιμες προσλήψεις όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.
 
Οι δύο ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς -όπως καταγγέλλουν- και διεκδικούν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
Σύμφωνα με τις εν λόγω καταγγελίες 55.000 βρέφη και νήπια αποκλείστηκαν φέτος από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, ενώ τα παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα.
 
Ο πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το Συνδικάτο θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι 9 γυναίκες που εργάζονταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Ψυχικού και απολύθηκαν λόγω μείωσης παιδιών, θα επαναπροσληφθούν σε άλλες αντίστοιχες δομές.