Διαμαρτυρία έξω από την τουρκική πρεσβεία για την απελευθέρωση των τριών αλληλέγγυων από την Ελλάδα, που συνελήφθησαν στη Τουρκία, όπου είχαν ταξιδέψει για να βοηθήσουν τους πληγέντες του σεισμού. Πρόκειται για τη δεύτερη στη σειρά περίπτωση, καθώς την περασμένη εβδομάδα η τουρκική αστυνομία απέλασε ακόμα τρεις αλληλέγγυους, μέλη της εργατικής ομάδας Τ-34. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι οι τρεις αλληλέγγυοι θα απελαθούν αύριο προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εθελοντές από την Ελλάδα συνελήφθησαν από την αστυνομία της Τουρκίας μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πριν πετάξουν για Άδανα, με το Λαϊκό Μέτωπο να καταγγέλλει πως για πολλές ώρες είχε χάσει κάθε επικοινωνία μαζί τους και να καλεί σε συγκέντρωση στην τουρκική πρεσβεία στις 23/2 στις 17.00.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου:

«Συγκέντρωση στην τουρκική πρεσβεία, 23/2 στις 17.00, για τους 3 συντρόφους μας, από την Ελλάδα που ταξίδεψαν στην Τουρκία για να δείξουν αλληλεγγύη στους σεισμοπαθείς λαούς και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οι σύντροφοι που ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Τουρκία για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους σεισμοπαθείς συνελήφθησαν απο ασφαλήτες και την “αντι”τρομοκρατική της Τουρκίας και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης, από εκεί μεταφέρθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών και τους ενημέρωσαν για την απέλαση τους. Η δολοφονική αστυνομία του φασιστικού ΑΚΡ δήλωσε ότι κρατάει τους συντρόφους μας στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen με την αιτιολογία ότι έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση.
Ο φασισμός της Τουρκίας φοβάται την αλληλεγγύη των λαών. Πριν απο λίγες μέρες συνέλαβαν και απέλασαν τους 3 συντρόφους μας απο την εργατική ομάδα Τ-34, που βρέθηκαν μέσα στα συντρίμμια και μαζί με τις επιτροπές μας “Δύναμη του λαού “, στη Χατάι βοήθησαν τους λαούς στις διασώσεις.

Η αλληλεγγύη των λαών δεν είναι τρομοκρατία.

Οι πραγματικοί τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους και όχι αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τους εγκλωβισμένους κάτω από τα χαλάσματα , αυτοί που προσπαθούν να τους δώσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι τρομοκράτες είναι αυτοί που σφαγιάζουν τους ανθρώπους στο όνομα της καταστροφής. Τρομοκράτες είναι αυτοί που ληστεύουν τους λαούς.

Ο φασισμός του ΑΚΡ, που είναι εχθρικός προς τον ίδιο του το λαό, δείχνει τώρα την εχθρότητά του προς άλλους λαούς που δείχνουν αλληλεγγύη. Με τις συνεχόμενες επιθέσεις προσπαθεί να εμποδίσει την αλληλεγγύη.

Αυτοί που ευθύνονται γι’ αυτή την καταστροφή δεν μπορούν να κρύψουν τα εγκλήματά τους. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τη σύλληψη τριών αλληλέγγυων για να δει το μέγεθος του φόβου του φασισμού του ΑΚΡ.

Οι ανίσχυροι και οι δειλοί αυξάνουν μόνο την οργή των λαών. Επιταχύνουν το δικό τους τέλος.
Ως Λαϊκό Μέτωπο στην Ελλάδα, καλούμε την Πέμπτη 23/2, στις 17:00, μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη 17.00, στο Τουρκικό Προξενείο. Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν, ενωμένοι θα νικήσουμε!

Άμεση απελευθέρωση των 3 συντρόφων που κρατούνται στην Τουρκία !

Η διεθνιστική αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα, είναι καθήκον!
Κατω ο φασισμός!Ζήτω ο αγώνας μας!
Έχουμε δίκιο, θα νικήσουμε!

Λαϊκό Μέτωπο»