Στο πλαίσιο της Πανευρωπαίκής ημέρας δράσεων για την προστασία του δικαιώματος στην αξιοπρεπή στέγαση και στους δημόσιους χώρους που μας ανήκουν (Housing Action Days 2023), η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών απευθύνει κάλεσμα για τις 18:00 στον Άρειο Πάγο.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει γνωστές κραυγαλέες περιπτώσεις κερδοσκοπικών κινήσεων εις βάρος δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στις υποχρεώσεις τους:

Στην Κυψέλη γκαρσονιέρα κινδυνεύει να βγει στο σφυρί για χρέος 21.000 ευρώ και από την 70χρονη ένοικο ζητήθηκαν 24.600 ευρώ για να σταματήσει η διαδικασία. Σε άλλη περίπτωση, επιχειρείται πλειστηριασμός σε διαμέρισμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Το κάλεσμα:

Υπενθυμίζουμε την σημερινή  (Τετάρτη 29/3 και ώρα 18.00) κινητοποίησή μας στον Άρειο Πάγο. Εκεί όπου αποφασίστηκε η ολοκληρωτική υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, χωρίς κανέναν περιορισμό, χωρίς κανένα νόμο, που να παρέχει κάποιο νομικό μέσο άμυνας. Έτσι το μόνο όπλο που μας απομένει είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη σε κάθε πληττόμενο νοικοκυριό.

Πιο συγκεκριμένα: Να βγαίνουμε στο δρόμο για να αποτρέπουμε την κάθε αρπαγή, την κάθε λεηλασία της ζωής μας.

Οι δράσεις μας μέχρι τώρα αυτό έχουν αποδείξει. Δεκάδες σπίτια (και όχι μόνο) σώθηκαν με όπλο αυτές τις κινητοποιήσεις.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της Πανευρωπαίκής ημέρας δράσεων για την προστασία του δικαιώματος στην αξιοπρεπή στέγαση και στους δημόσιους χώρους που μας ανήκουν (Housing Action Days 2023).

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε.

Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών.

Μέλος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Δράσης για τα δικαιώματα στη στέγαση και στη πόλη .

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -APEIO naro -ΤΕΤΑΡΤΗ 29/3 6 MM TA ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛлΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ! iti ΠΑΝΕΡΟΠΑΣΚ ΔΡΑΣΗΣ ٤ ΓΙΑ TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ KATA ΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ WWW.HOUSINGNOTPROFIT.ORG INFO@HOUSINGNOTPROFIT.ORG @EUROPEAN_ACTION_COALITION EUROPEAN ACTION COALITION Y FORTHE RIGHT HOUINGAND"