Ακολουθεί το κείμενο διάψευσης από το Πολιτικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα 902, το οποίο αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

«Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας thepressproject.gr, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης, δημοσιεύτηκε το άρθρο: “Καζακστάν και η κατάκτηση της Κεντρικής Ασίας”, που ερμηνεύει στρεβλά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Γενάρη του τρέχοντος έτους στη χώρα μας, όπως και τη στάση του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούμε τις συγκεντρώσεις και τις απεργίες που κατέκλυσαν όλες τις πόλεις του Καζακστάν ως κοινωνική έκρηξη και μαζική λαϊκή δράση και απορρίπτουμε κάθε σχέση με τις “έγχρωμες επαναστάσεις”.

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν δήθεν συμμετείχε στην Επιτροπή της Εργατικής Διεθνούς (CWI), κάτι που είναι ψέμα. Η οργάνωσή μας ιδρύθηκε τον Μάιο του 2011 με πρωτοβουλία ανεξάρτητων συνδικαλιστικών οργανώσεων, μελών του κοινωνικού κινήματος των ενυπόθηκων δανείων “Ας αφήσουμε τη στέγη στο λαό”, καθώς και από πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και άλλες ομάδες. Το 2015, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν εντάχθηκε στη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων του Solidnet.

Η προϋπάρχουσα ομάδα “Σοσιαλιστική Αντίσταση”, που ήταν τμήμα της Επιτροπής για την Εργατική Διεθνή, έπαψε να υπάρχει το 2014 και τώρα η ομάδα της Τροτσκιστικής Διεθνούς του CWI στο Καζακστάν εκπροσωπείται από τον επικεφαλής του συνδικάτου “Amanat” Andrey Prigor, ο οποίος, αντίθετα από εμάς, υποστηρίζει τον σημερινό πρόεδρο και την κυβέρνηση του Καζακστάν.

Το Σοσιαλιστικό κίνημα Καζακστάν δεν έχει δηλώσει ποτέ και πουθενά ότι τα γεγονότα στο Καζακστάν μοιάζουν με την “Αραβική Άνοιξη”. Επιπλέον, η οργάνωσή μας καταδίκαζε πάντα το “Μαϊντάν” και την τρομοκρατική ενέργεια των ναζί στο σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό στην Ουκρανία στις 2 Μαΐου 2014 [i] και πραγματοποίησε σε δύσκολες συνθήκες πικετοφορίες κοντά στο Προξενείο της Ουκρανίας στο Καζακστάν[ii], καταδίκασε κατηγορηματικά και αμέσως την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και της κομμουνιστικής ιδεολογίας σε αυτή τη χώρα[iii].

Αυτήν την περίοδο οι εκπρόσωποι της οργάνωσής μας έδωσαν πολλές συνεντεύξεις, απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων διαφόρων αριστερών οργανώσεων και ΜΜΕ για την κατάσταση στο Καζακστάν προκειμένου να διευκρινίσουμε τη θέση μας. Όμως ο συμπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος του Καζακστάν, Αϊνούρ Κουρμάνοφ, δεν έδωσε καμία συνέντευξη στο έντυπο LeftEast, το οποίο φέρεται να λαμβάνει υποστήριξη από το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη.

Όπως φαίνεται από τον σύνδεσμο, στο δημοσίευμα αυτής της ιστοσελίδας[iv] αυτό το άρθρο με τίτλο “Έγχρωμη επανάσταση ή εξέγερση της εργατικής τάξης; Μια συνέντευξη με τον Αϊνούρ Κουρμάνοφ για τις διαδηλώσεις στο Καζακστάν” είναι μια ανατύπωση από ένα ρωσικό αριστερό μέσο. Μάλιστα, ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν θέλησε να δώσει τον απευθείας σύνδεσμο σε αυτό το δημοσίευμα, μιας και αυτό θα ακύρωνε αμέσως το ψέμα του.

Αυτή τη στιγμή, πολλές οργανώσεις έχουν ανατυπώσει άρθρα, βίντεο, συνεντεύξεις μας, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεών μας από την επίσημη πηγή του κόμματος. Το υλικό μας χρησιμοποιείται ενεργά σε διάφορες αναφορές, δηλώσεις και εκκλήσεις, αφού στο κάλεσμά μας [v] απευθύναμε έκκληση σε όλα τα κομμουνιστικά, εργατικά και αριστερά κόμματα και οργανώσεις, καθώς και στα συνδικάτα να ξεκινήσουν μια μεγάλη – κλιμακωτή εκστρατεία υποστήριξης των εργαζομένων και των μαζών που αντιτάχθηκαν στις πολυεθνικές εταιρείες και στο καθεστώς Ναζαρμπάγιεφ, καθώς και απαιτώντας τη νομιμοποίηση των δραστηριοτήτων του απαγορευμένου Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν.

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν συμμετέχει σήμερα στις Συναντήσεις των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων του Solidnet και συμβάλλει στις εργασίες της “Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης”».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν

[i] http://socialismkz.info/?p=14224

[ii] http://socialismkz.info/ ?p=13054

[iii] http://socialismkz.info/?p=15321

[iv]https://lefteast.org/a-color-revolution-or-a-working-class-uprising-an-interview-with-aynur-kurmanov-on-the-protests-in-kazakhstan/

[v] http://socialismkz.info/?p=26802