Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε έρθει στο προσκήνιο έπειτα από καταγγελία της ΕΦΕ πως άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο.
 
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΦΕ, Μάριου Λώλου: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το μεσημέρι τον ΓΑΔΑρχη για να διαμαρτυρηθούμε για τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων που διενέργησαν άντρες των ΜΑΤ σε συνάδελφο. Εκείνος επικοινώνησε μπροστά μας με τον διοικητή των ΜΑΤ, έκανε αυστηρές συστάσεις και μας έδωσε το λόγο της τιμής του ότι κανείς δεν θα μας αγγίξει όταν εργαζόμαστε – όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι, μέχρι και οι κανόνες εμπλοκής σε εμπόλεμη ζώνη. Τέσσερις ώρες μετά, ΜΑΤατζής χτύπησε με γκλομπ στο κεφάλι τον συνάδελφο, Γιάννη Λιάκο, που αυτή την ώρα πάει στο νοσοκομείο. Ο ΓΑΔΑρχης κι ο Διοικητής των ΜΑΤ είναι έκθετοι κι ακόμα πιο έκθετος είναι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τελικά, η διοικητική κι η πολιτική ηγεσία ελέγχουν τα όργανα ή όχι; Σε κάθε περίπτωση, για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα σε συναδέλφους, υπόλογος θα είναι ο κ. Κικίλιας». 
 
Αργά το βράδυ της Πέμπτης γνωστοποιήθηκε πως διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και προανάκριση από τη ΓΑΔΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.