Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρώτησε τον Γιάννη Οικονόμου αν θα διαψεύσει και τη Google που εξέφραζε επί λέξει τη «μεγάλη βεβαιότητά της» ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες όπου κρατικοί φορείς έχουν αγοράσει το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Η αναφορά της Google που «καίει» την κυβέρνηση

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι «έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποιεί τη φράση «συγκεκριμένου λογισμικού»…

«Άλλωστε», συνεχίζει ο Γιάννης Οικονόμου, «το ίδιο το κείμενο μιλάει για εκτίμηση (assess), στις αναφορές στις διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων, η Ελλάδα και η Ισπανία. Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης στη χώρα μας, με το συγκεκριμένο λογισμικό, έχουν επιληφθεί τόσο η Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπικουρούμενη από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών».«Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας εντυπώσεων και αντιπολίτευσης, στο εσωτερικό της χώρας, με τέτοια μέσα δείχνει την απόγνωση όσων το επιχειρούν» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.