Ο υπουργός έλεγε παλαιότερα, ότι «ο μοναδικός πραγματικός δείκτης είναι οι θάνατοι ανά εκατομμύριο» και ότι αυτός ο δείκτης είναι «12 φορές καλύτερος από το Βέλγιο, το πανηγυρίζω, ναι!».

Ωστόσο, μέχρι και την Τετάρτη η Ελλάδα είχε καταγράψει 27.454 θανάτους και πλέον η χώρα μας και πλέον έχει ξεπεράσει πολλές χώρες σε νότια και δυτική Ευρώπη, με τις οποίες συγκρινόταν στην αρχή της πανδημίας.

Αν υπήρχε επάρκεια κλινών στις ΜΕΘ, δηλαδή και γιατροί και νοσηλευτές να φροντίζουν τους διασωληνωμένους, το 38,5% θα μπορούσε να σωθεί (εκτός ΜΕΘ η θνησιμότητα είναι αυξημένη κατά 87% κατά την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα). Μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, πέθαναν εκτός ΜΕΘ πάνω από 16.500 ασθενείς.

Στην σχετική του ανάρτηση με βίντεο με την εξέλιξη των θανάτων ανά εκατομμύριο στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες μέχρι σήμερα, στο οποίο έχουν προσαρμοστεί οι προηγούμενες δηλώσεις Γεωργιάδη, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μία υγειονομική τραγωδία με εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τονίζει: «Αποτύχατε! Παραιτηθείτε! Είναι ζήτημα ζωής!».