Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων αναμένεται να  οριστικοποιηθούν και οι ημερομηνίες του σταδιακού ανοίγματος των πολιτιστικών χώρων, ενώ θα καθοριστεί με λεπτομέρειες και το πρωτόκολλο λειτουργίας τους. Στη σημερινή, κρίσιμη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έχοντας στα χέρια της συγκεκριμένο προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με διαρροές, η υπουργός θα εισηγηθεί να ανοίξουν, σταδιακά, όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες μέχρι τα τέλη Μαΐου. Συγκεκριμένα, το άνοιγμα των μουσείων τοποθετείται στις 14 Μαΐου, των θερινών σινεμά στις 21 και των ανοιχτών χώρων εκδηλώσεων που φιλοξενούν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στις 28 του μήνα. Επί αυτού του χρονοδιαγράμματος θα συζητήσουν οι ειδικοί προκειμένου να καταλήξουν ως προς τις τελικές ημερομηνίες και κυρίως με ποια ειδικά μέτρα θα γίνει το άνοιγμα του Πολιτισμού.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Πολιτισμού ανακοινώνει ποιες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν φέτος στο πρόγραμμα «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021», το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι εν μέσω του πρώτου δύσκολου καλοκαιριού. Την Τρίτη, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, αναμένεται να παρουσιάσει μαζί με τους καλλιτεχνικούς συμβούλους του οργανισμού τα φετινά τους σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα φαίνεται πως έχει το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, καθώς μία ημέρα μετά ανοίγει ο τουρισμός και θέλουν να συνδυάσουν το άνοιγμα με την άφιξη ξένων επισκεπτών. Αν τελικά επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως οδεύουμε προς σταδιακό άνοιγμα και των καλλιτεχνικών χώρων, προφανώς με μέτρα προστασίας ανάλογα με εκείνα του περσινού καλοκαιριού, έχοντας πλέον και τα  self tests.