Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η «έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής» και οι αγώνες των φοιτητικών συλλόγων ανάγκασαν την κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. να βάλουν προσωρινό φρένο στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την άλλη μέσω σχετικής ανακοίνωσης διαψεύδει τα δημοσιεύματα αναφέροντας: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το TPP απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρή Τσαϊρίδη ο οποίος δήλωσε άγνοια, ενώ ερωτηθείς για πληροφορίες που ήθελαν δυσκολίες στην ανεύρεση διοικητή για την ΟΠΠΙ, ξεκαθάρισε πως τόσο η θέση του διοικητή όσο του υποδιοικητή και του 3ου αξιωματικού έχουν καλυφθεί.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ΟΠΠΙ, δεν εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της ακόμη, όπως διατείνεται το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας σημειώθηκε μόνο στο campus του Α.Π.Θ. και πάντα με συνοδεία των ΜΑΤ, ενώ άλλες εμφανίσεις σημειώθηκαν έξω από τους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.