Στο ντουλάπι της κράτησε η εταιρεία Uber από τον Οκτώβριο του 2016 κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε και είχε ως αποτέλεσμα να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών της παγκοσμίως. Μάλιστα, η Uber πλήρωσε χάκερς 100.000 δολάρια για να διαγράψουν τα δεδομένα και να κρατήσουν το περιστατικό κρυφό. «Έντονη ανησυχία» από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου ICO.
Επιπλέον προσθέτει ότι θα ληφθούν μέτρα για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένης και της απόλυσης δύο υπαλλήλων που ενεπλάκησαν στη συγκάλυψη.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου ICO εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της για την απόκρυψη της κυβερνοεπίθεσης από την Uber. «H σκόπιμη απόκρυψη παραβιάσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και τους πολίτες μπορεί να προκαλέσει την επιβολή υψηλότερων προστίμων εις βάρος των εταιρειών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζέιμς Ντιπλ-Τζόνστοουν, ο αναπληρωτής επίτροπος του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών, της ανεξάρτητης αρχής προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες βδομάδες πριν η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Λονδίνου αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας της Uber σε μια από τις βασικότερες αγορές της, κάνοντας λόγο για «έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας». Μάλιστα η εταιρεία προσέφυγε στο δικαστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση.