«Αν ζητείτο αναβολή ώστε τα κόμματα να συνυπολογίσουν κάποια πράγματα σε σχέση με την πρόταση και αυτή να ωριμάσει, πιστεύω ότι θα ήμασταν υποχρεωμένοι, να αφουγκραστούμε ώστε να δοθεί αυτή η ολιγοήμερη παράταση ώστε κάθε κόμμα να έρθει περισσότερο ενημερωμένο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκςο Βούτσης και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω λόγο για παράταση στο όνομα της δικαστικής πτυχής, γιατί κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτη υποχρέωση τους να πάρουν την απόφασή τους. Η Δικαιοσύνη στο δικό της μέρος παίρνει τις αποφάσεις της και είναι σεβαστές. Δεν πρέπει να τα μπλέξουμε αυτά τα πράγματα».
Ο Νίκος Βούτσης παρατήρησε ακόμη ότι έχουν αρχίσει να δημιουργούνται έννομα αποτελέσματα από το νόμο, και συνεπώς “μέσα σε αυτή την κανονικότητα, το να πούμε εμείς αναβάλουμε, με μια αμηχανία ως πολιτικό σύστημα περιμένοντας τις εξελίξεις, θα ήταν λάθος σήμα”.
«Σας καλούμε να μην κάνετε την ψηφοφορία, γιατί παίρνετε την ευθύνη να πάει άγονη μια διαδικασία που θα μπορούσε να είναι γόνιμη στην επόμενη συνεδρίαση, όταν τα θεσμικά θέματα δεν θα είναι μετέωρα», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Να εκφωνήσετε την πρόταση σας αλλά προηγείται η πρόταση για την αναβολή», σχολίασε ο Σπύρος Λυκούδης. Η πρόταση της αναβολής απορρίφθηκε από πλειοψηφία.
Σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν ότι η απόφαση «ανοίγει τον δρόμο για μια ουσιαστική συζήτηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι οριστικό και αμετάκλητο και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως θα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας. «Επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν για το αποτέλεσμα του ΣτΕ, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συνεπώς η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας. Και θα σημείωνα, επίσης, ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί τυπικά απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση, να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα».