Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Φτώχεια παρά την ανάπτυξη», μπορεί η ελληνική οικονομία να ανακάμπτει αλλά υπάρχουν πολλοί πολίτες «που δεν μπορούν να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό». Η εφημερίδα κάνει αναφορά στη δράση του αυστριακού Έρβιν Σριμφ που έχει ιδρύσει τον σύλλογο «Βοήθεια για την Ελλάδα» και μεταφέρει όσο πιο συχνά μπορεί φάρμακα, παιδικές τροφές και πάνες από την Αυστρία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Σριμφ, στο λιμάνι του Πειραία οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και επιβιώνουν με τα συσσίτια. Όπως υπογραμμίζει, τα 250 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από το 2010 έχουν οδηγηθεί στις τράπεζες και όχι στον λαό. «Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής. Το 2017 θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη. Από το 2010 η χώρα έχει λάβει πιστώσεις 250 δις ευρώ. Τα χρήματα όμως χρησιμοποιήθηκαν για την αναχρηματοδότηση του χρέους και τη στήριξη των τραπεζών. Δεν ανακούφισαν τον ελληνικό πληθυσμό».

Το δημοσίευμα καταγράφει την απαισιοδοξία των Ελλήνων, αλλά και την εκτίμηση του Σριμφ που υποστηρίζει πως η χώρα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να βγει από την κρίση. «Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το περασμένο καλοκαίρι σχεδόν το 67% των Ελλήνων εκτιμούσε ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο. Ο Έρβιν Σριμφ πάντως πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να βγει από τη δίνη της κρίσης».