X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Διευθυντής στον όμιλο Μαρινάκη και μετακλητός στη Νικολάου

Μία ακόμα μελανή κηλίδα στο κεφάλαιο «δεοντολογία» προστέθηκε την Τετάρτη για τη δημοσιογραφία, καθώς όπως αποκαλύπτεται, ο διευθυντής σύνταξης του in.gr και αρθρογράφος στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» του ομίλου Μαρινάκη, Βασίλης Κανέλλης, διορίστηκε πρόσφατα σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο πλευρό της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.


Την αποκάλυψη του διορισμού του δημοσιογράφου του ομίλου Μαρινάκη σε θέση μετακλητού στο ιδιαίτερο γραφείο της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου έκανε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, καθώς ο διορισμός του δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου του 2021 στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένα πράξη, «διορίζεται ο Βασίλειος Κανέλλης […] σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, κατηγορίας ΠΕ με Μ.Κ. 13ο, στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, από 1/2/2021», ενώ η απόφαση φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Βασίλης Κανέλλης είναι διευθυντής σύνταξης του In.gr, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στα «Νέα» και στο «Βήμα», με την αρθρογραφία του να είναι κατά βάση φιλοκυβερνητική. Άλλωστε, χαρακτηριστικό το γεγονός πως πήρε θέση στο πλευρό της Σ. Νικολάου στην πρόσφατη υπόθεση του δίκαιου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνοντας λόγο για «ωμό εκβιασμό», ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, αρκετές φορές έχει ξεχωρίσει, όχι πάντα για θετικούς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, μία από τις μεγάλες του επιτυχίες, ήταν το «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα των Νέων, με το οποίο υποτίθεται αποκάλυπτε την εξαίρεση του Μάκη Μπαλαούρα από την εγκύκλιο για τις περικοπές των συντάξεων. Το ανυπόγραφο δημοσίευμα αποδείχτηκε ψευδές, και ο ίδιος αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως.

Πιο απολαυστική ωστόσο ήταν η παρουσία του στον πρόδρομο του Mega, το διαδικτυακό One Channel, δύο ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν σχολιάζοντας την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων «Κυβέρνηση με 51 μέλη δεν την λες ευέλικτη».

«Έχουμε κάποια θέματα με την κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς τα 51 μέλη δεν το λες και ευέλικτο σχήμα. Ισορροπίες κράτησε. Αυτοί που έτρεξαν για να κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές έπρεπε να βολευτούν σε υπουργεία και υφυπουργεία, οι τεχνοκράτες που θα κάνουν όλη τη δουλειά έπρεπε να μπούνε. Επίσης και οι εξωκοινοβουλευτικοί. Εχει σημασία το γιατί 21 εξωκοινοβουλευτικοί; Μήπως αυτό το κάνει γιατί το πολιτικό κόστος σε οποιοδήποτε λάθος θα το χρεωθούν αυτοί στα υπουργεία και όχι η Ν.Δ.;» ανέφερε πιο συγκεκριμένα τότε ο δημοσιογράφος, απόψεις που φαίνεται πως σήμερα αναθεωρεί.

Βέβαια, και τότε δεν έκρυψε τη συμπάθειά του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας πως «το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Λ. Οικονόμου γιατί θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις. Το ότι έβαλε τον μετριοπαθή και γνωστό για τη δημοκρατική του ευαισθησία Μ. Χρυσοχοΐδη να απορροφήσει τους κραδασμούς, γιατί ξέρει πώς να μιλήσει και στην αστυνομία και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις