Την αποκάλυψη του διορισμού του δημοσιογράφου του ομίλου Μαρινάκη σε θέση μετακλητού στο ιδιαίτερο γραφείο της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου έκανε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, καθώς ο διορισμός του δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου του 2021 στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένα πράξη, «διορίζεται ο Βασίλειος Κανέλλης […] σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, κατηγορίας ΠΕ με Μ.Κ. 13ο, στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, από 1/2/2021», ενώ η απόφαση φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Βασίλης Κανέλλης είναι διευθυντής σύνταξης του In.gr, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί στα «Νέα» και στο «Βήμα», με την αρθρογραφία του να είναι κατά βάση φιλοκυβερνητική. Άλλωστε, χαρακτηριστικό το γεγονός πως πήρε θέση στο πλευρό της Σ. Νικολάου στην πρόσφατη υπόθεση του δίκαιου αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, κάνοντας λόγο για «ωμό εκβιασμό», ενώ στο πρόσφατο παρελθόν, αρκετές φορές έχει ξεχωρίσει, όχι πάντα για θετικούς λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, μία από τις μεγάλες του επιτυχίες, ήταν το «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα των Νέων, με το οποίο υποτίθεται αποκάλυπτε την εξαίρεση του Μάκη Μπαλαούρα από την εγκύκλιο για τις περικοπές των συντάξεων. Το ανυπόγραφο δημοσίευμα αποδείχτηκε ψευδές, και ο ίδιος αναγκάστηκε να απολογηθεί δημοσίως.

Πιο απολαυστική ωστόσο ήταν η παρουσία του στον πρόδρομο του Mega, το διαδικτυακό One Channel, δύο ημέρες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όταν σχολιάζοντας την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανέφερε μεταξύ άλλων «Κυβέρνηση με 51 μέλη δεν την λες ευέλικτη».

«Έχουμε κάποια θέματα με την κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς τα 51 μέλη δεν το λες και ευέλικτο σχήμα. Ισορροπίες κράτησε. Αυτοί που έτρεξαν για να κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές έπρεπε να βολευτούν σε υπουργεία και υφυπουργεία, οι τεχνοκράτες που θα κάνουν όλη τη δουλειά έπρεπε να μπούνε. Επίσης και οι εξωκοινοβουλευτικοί. Εχει σημασία το γιατί 21 εξωκοινοβουλευτικοί; Μήπως αυτό το κάνει γιατί το πολιτικό κόστος σε οποιοδήποτε λάθος θα το χρεωθούν αυτοί στα υπουργεία και όχι η Ν.Δ.;» ανέφερε πιο συγκεκριμένα τότε ο δημοσιογράφος, απόψεις που φαίνεται πως σήμερα αναθεωρεί.

Βέβαια, και τότε δεν έκρυψε τη συμπάθειά του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας πως «το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι ο Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Λ. Οικονόμου γιατί θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις. Το ότι έβαλε τον μετριοπαθή και γνωστό για τη δημοκρατική του ευαισθησία Μ. Χρυσοχοΐδη να απορροφήσει τους κραδασμούς, γιατί ξέρει πώς να μιλήσει και στην αστυνομία και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.